MMA-hjørna: UFC 196 forandret MMA-verden

0

Sid andersen, MMA-spalten.

Spalten «MMA-Hjørna» blir skrevet av Sindre «Sid» Andersen.

Siden sist har mye blitt snudd opp ned i MMA-verden. Det store eventet for mars måned var uten tvil UFC 196, et event som forandret UFC for alltid. Det var egentlig planlagt en historisk kamp om lettvektbeltet. Fjærvekt mester, Conor McGregor (27), skulle gå opp én vektklasse og utfordre Rafael Dos Anjos. Slik ble det derimot aldri, da Dos Anjos mindre enn to uker før kampen ble skadet og måtte trekke seg.

På kort varsel, takket Nate Diaz (30) ja til å møte McGregor i weltervekt klassen, altså to vektklasser over McGregors vanlige vekt. Dermed var det ingen belter som innsats i kampen, men heller rykte, ære og en hel del penger som sto på spill. McGregor hadde bygget seg opp til å virke nesten uovervinnelig, og den irske pengemaskinen hadde mye å tape innen «image» mot Diaz.

Diaz på sin side har lenge vært en favoritt blant MMA-fansen, og er kjent for sin spesielle personlighet utenfor buret. På innsiden av buret, er Diaz kjent for en overveldende boksestil og brasiliansk jiu-jitsu (BJJ) på nivå med verdens beste. Diaz hadde alt å vinne før kampen mot McGregor, og han har lenge offentlig etterlyst store pengekamper. Med under to ukers forberedelse, hadde Diaz sjansen til å forandre karrieren sin for alltid med en seier over «uovervinnelige» McGregor, UFCs selverklærte konge.

“Den irske superstjernen, som var ubeseiret i sine 15 siste kamper, ble tvunget til å «tappe ut» for å ikke besvime”

Før kampen var det mye snakk om BJJ erfaringen til Diaz i forhold til McGregor, og det skulle etter hvert vise seg å være den utgjørende forskjellen. Det gjensto 51 sekunder av den andre runden da McGregor ble fanget i et «rear naked choke» fra Diaz. Den irske superstjernen, som var ubeseiret i sine 15 siste kamper, ble tvunget til å «tappe ut» for å ikke besvime. En blodig Diaz feiret sin største seier, og lønning, i karrieren, mens McGregor gikk på sitt første tap i UFC.

I det store sirkuset rundt McGregor vs. Diaz, har det nesten gått hus forbi at Miesha Tate (29) ble ny mester i bantamvekt blant UFC kvinnene. Tate tok beltet fra Holly Holm (33), som overrasket verden da hun tok beltet fra Ronda Rousey. Tate gikk inn som underdog til kampen mot Holm, og undertegnede skrev sist måned at Holm ville seire. Heldigvis er jeg ingen gambler, for denne gang var det Tate som tok beltet mot oddsen. Etter en tøff og spennende kamp, fikk Tate til slutt Holm i et «rear naked choke». Holm viste stort hjerte da hun nektet å «tappe ut», men endte i stedet bevistløs på gulvet. Nå ligger ett tredje oppgjør mellom Tate og Rousey i kortene, men ingen dato har blitt satt.

UFC 197: Cormier vs. Jones er planlagt til den 23. april i Las Vegas. Da er det duket for comebacket til en av MMAs største stjerner, nemlig Jon Jones (28), som møter regjerende mester, Daniel Cormier (36), for kampen om lett tungvekt beltet. De to møttes en gang tidligere, i januar 2015, der daværende mester Jones forsvarte beltet. Det var etter denne kampen at Jones ble fratatt beltet og suspendert for utenomsportslige årsaker. En match mellom Cormier og Anthony Johnsen ble satt opp for å finne en ny mester, og der gikk Cormier seirende ut.

“Da de sist gikk i kamp, fikk vi se «trash-talk» på et nytt nivå, og ved en anledning der Jones trodde kameraet var skrudd av, direkte drapstruet han daværende utfordrer Cormier”

Hatet mellom de to er velkjent. Da de sist gikk i kamp, fikk vi se «trash-talk» på et nytt nivå, og ved en anledning der Jones trodde kameraet var skrudd av, direkte drapstruet han daværende utfordrer Cormier. Cormier er mester nå, men Jones tapte aldri beltet til noen motstander. Han ser på seg selv som ubeseiret og den ekte mesteren av lett tungvekt-klassen. Sist de møttes vant Jones fortjent på dommeravgjørelse, og han har aldri virkelig blitt truet i buret. Nærmest kom kanskje svenske Alexander Gustavsson, som tapte på en splittet dommeravgjørelse etter en veldig jevn kamp.

Foruten at Jones vant sist de to møttes, har ikke Cormier blitt yngre. Veteranen møter en Jones i det mange vil kalle hans beste tid, og jeg tror Jones tar beltet tilbake.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.