MMA-hjørna: McGregor truer med å legge opp

0

Spalten «MMA-Hjørna» blir skrevet av Sindre «Sid» Andersen.

Etter UFC 196 var det mye spekulasjoner rundt hvem Conor McGregor skulle møte i sin neste kamp. Alternativene som ble nevnt var blant annet en lettvektkamp mot Rafael dos Anjos, eller en fjærvekt kamp mot Jose Aldo. Begge disse kampene ville vært tittelkamper med høy profil.

Slik ble det derimot ikke. Etter at McGregor gikk på det historiske tapet mot Nate Diaz under UFC 196, satte den irske superstjernen øynene mot revansj. Etter planen var det er dermed duket for en omkamp mellom Conor McGregor (27) og Nate Diaz (30) med UFC 200 den 23. juli.

Men den gang ei. Tirsdag den 19. april kom sjokknyheten om at Conor McGregor har valgt å legge opp i en alder av 27 år. Det var mye spekulasjoner rundt hvorvidt meldingen, som kom via Twitter, var oppriktig eller en spøk fra McGregors side. Det tok derimot ikke lang tid før UFC og deres president, Dana White, gikk ut med en pressemelding og bekreftet at Conor McGregor var trukket fra UFC 200 og den planlagt omkampen mot Nate Diaz. Hvorvidt McGregor faktisk legger opp var mer usikkert.

White forklarte i pressemeldingen at McGregor hadde nektet å delta på UFC sine obligatoriske PR-aktiviteter i forbindelse med omkampen, og at han heller ville fortsette treningsleiren på Island. «Conor føler at PR aktivitetene vil ødelegge treningen, så han nekter å reise. Men alle utøverne skal komme, og det er ikke annerledes for Conor. Det er bare Conor McGregor som kan svare på om han faktisk legger opp. Alt jeg kan si, er at han vil ikke være en del av UFC 200», sa White til ESPN.

Meldingen om en tidlig pensjon kan muligens ha vært en rebelsk bløff fra McGregor i forsøk på å få viljen sin. UFC og Dana White er ikke kjent for å la seg kue, og de valgte dermed å trekke McGregor fra kampen. Jeg tror ikke dette er det siste vi ser av Conor McGregor. Han har riktignok tjent store penger over en heller kort karriere, og en tidlig pensjon er ikke umulig. Han er derimot bare 27 år og holder fjærvektbeltet til UFC, så selv om omkampen med Nate Diaz går i vasken, er det nok å slåss om videre for den irske superstjernen.

Foruten at McGregor muligens legger opp, har det funnet sted ett par kamper det er verdt å nevne siden sist. Først ut var Mark Hunt (42) vs. Frank Mir (36) da de møttes til tungvekts kamp den 20. mars. Dette var en såkalt klassisk «bokser mot bryter» kamp, og som forventet ble det en kort affære når Hunt landet sin velkjente høyrehånd mot hodet til Mir. Hunt fortsetter dermed å holde liv i en imponerende lang karriere. For Frank Mir virker nå veien tilbake til toppen lang og tung. Jeg ville ikke blitt overrasket om dette var Mir sin siste kamp.

Ben Rothwell (34) hadde før denne kampen bygd seg opp til en potensiell tittelkandidat. Mot Junior dos Santos (32) fikk han sjansen til å vise at han var vurderingen verdig. Brasilianske dos Santos har på sin side allerede holdt tungvektstittelen i UFC, og er velkjent for sitt boksetalent.

Det var nettopp den tekniske boksestilen til dos Santos som ble avgjørende. Med en millimeter presis jab, plukket han Rothwell fra hverandre, og det virket ikke som om den store amerikaneren hadde noe som helst tilsvar. Med stor ro kontrollerte dos Santos avstanden hele kampen, og etter 25 minutter med utklassing gikk den endelige avgjørelsen til dommerne. Etter full dominans fra brasilianeren, var det få som var uenig da seieren ble tildelt Junior dos Santos.

Før neste utgave er det ett par godbiter du bør få med deg, deriblant Jon Jones (28) sitt comeback mot Ovince Saint Preux (33). Videre skal kampen om tungvektsbeltet i UFC avgjøres når Fabricio Werdum (38) møter Stipe Miocic (33) den 14. mai i Brasil, så her er det bare å glede seg! På gjensyn og praise Odin!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.