MMA-hjørna: McGregor i maktkamp mot UFC

0

Rett før sist utgave av denne spalten kom sjokk-nyheten om Conor McGregor, som annonserte at han ville legge opp. Det hele viste seg å være et trekk i maktspillet mellom McGregor og UFC. Den irske superstjernen var som kjent satt opp til gjenkamp med Nate Diaz under UFC 200 eventet, men da han nektet å stille opp til organisasjonens mange promoteringer av fighten, svarte UFC president Dana White med å trekke McGregor fra kampen. I et forsøk på å skaffe seg overhånden i maktkampen, gikk dermed den 28 år gamle McGregor ut og sa han var ferdig i UFC buret.

Det gikk derimot ikke lang tid før iren gikk tilbake på utsagnet, og med en ny strategi annonserte at han ikke la opp, men var klar til UFC 200 dersom organisasjonen var villig til å la han stå over promoteringen. I et langt Facebook-innlegg appellerte McGregor til fansen og ba om forståelse for at han valgte å prioritere treningen, og ikke promotering. «I am paid to fight. I am not yet paid to promote» skrev McGregor, før han på siste linje gjorde slutt på den tvil som måtte være og fastslo «I AM NOT RETIRED».

McGregors valg i å stå opp mot UFC har fått en blandet mottakelse. Flere støtter iren, og mener UFC må la utøverne fokusere på trening i en sport der dårlige forberedelser kan få katastrofale konsekvenser. På den andre siden har flere sett seg lei av McGregor sin stormannsgalskap, og mener iren må slutte å tro han fortjener spesiell behandling.

Uten en endelig løsning i siktet, har ryktene rundt superstjernes framtid vært flere. UFC presidenten Dana White gikk derimot nylig ut og uttalte at forholdet mellom UFC og McGregor var på solid grunn. Selv om ingenting har blitt bestemt, sier White at de to er i daglig tale, og at framtiden til McGregor fortsatt ligger i UFC, noe som virker mest sannsynlig med tanke på irens bindene kontrakt til organisasjonen.

I realiteten er et slikt møte fortsatt ganske fantasifullt. Bare det å få organisert kampen på tvers av UFC og Mayweathers eget promoteringsselskap virker som en umulig oppgave”

Et annet rykte som har fått vind i seilene, er en superfight mellom tidenes kanskje mest dominerende boksemester, Floyd Mayweather, og Conor McGregor. Ryktet ble i den tidlige fasen avfeid som fantasi, men flere uttalelser fra blant annet støtteapparatet rundt Mayweather har ført til en oppblussing. Også UFC presidenten har uttalt seg om ryktene, og senest den 12. mai gikk han ut og ba Mayweather ta en telefon til UFC dersom han virkelig ville møte den irske superstjernen McGregor i en boksekamp.

I realiteten er et slikt møte fortsatt ganske fantasifullt. Bare det å få organisert kampen på tvers av UFC og Mayweathers eget promoteringsselskap virker som en umulig oppgave. Hvorvidt en slik fight er en lur karriereavgjørelse for McGregor er også et spørsmålstegn. De aller fleste ekspertene som har uttalt seg, mener McGregor vil ha liten sjanse i bokseringen. Personlig kan jeg se for meg at dersom kampen fant sted, vil den kunne gå til en dommeravgjørelse. Mayweather har aldri vært kjent for noe kampavsluttende knock-outs, og er bedre kjent for sin unnvikende kontringsstil, samtidig som han er god nok defensivt til å unngå kraften til McGregor.

Ellers siden sist er det også verdt å nevne at Jon Jones stakk av med seieren i sitt comeback til buret. Etter å ha blitt fratatt lett-tungvektbeltet på grunn av mye tull på utsiden av sporten, var Jones tilbake i kamp mot Ovince St-Preux den 23. april i Las Vegas. På den nasjonale scenen er det også en god dose bank å glede seg til. Nordmannen Emil Weber Meek møter nemlig den beryktede brasilianeren Rousimar Palhares til kamp om weltervekt beltet i Venator FC organisasjonen. Kampen om beltet finner sted i Milan, Italia, lørdag den 25. mai.

Dette er siste spalte før undertegnede tar sommerferie, så da gjelder det å finne frem sun-block og ønske på gjensyn etter sommerdvalen. Praise Odin!

Sid andersen, MMA-spalten.Spalten «MMA-Hjørna» blir skrevet av Sindre «Sid» Andersen.

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.