MMA-HJØRNA: Gamle menn i trange truser

0

Sid andersen, MMA-spalten.

Spalten “MMA-Hjørna” blir skrevet av Sindre “Sid” Andersen.

To UFC events av interesse har funnet sted siden sist. Først ut var Anthony Johnson (31) vs. Ryan Bader (32), en klassisk «striker vs. wrestler» kamp, den 30. januar. Vinneren av kampen var spådd å få den neste sjansen på beltet i lett tungvektsklassen. Knockout-kongen, Anthony Johnsen, hadde vunnet ti av de siste elleve før møtet med Bader, der det ene tapet var mot Daniel Cormier i kampen om beltet. Bryteren Bader hadde på sin side fem strake seiere mot høyt rangerte motstandere.

Det lå opp til en spennende fight, men en tabbe fra Bader gjorde at Johnson fikk en heller lett aften. Bader endte opp på gulvet med Johnson på topp, derfra tok det ikke lang tid før dommeren var tvunget til å stoppe kampen og utrope Anthony Johnson som vinner på knockout.

Den 6. februar var det Johnny Hendricks (32) vs. Stephen Thompson (32) i Las Vegas. Hendricks, som var mester i weltervekt for bare to år siden, måtte vinne kampen dersom han fortsatt skulle holde seg i toppen av divisjonen. Thompson derimot, med sin velkjente karatestil, var i god flyt på vei opp i divisjonen. Den gode flyten fortsatte da Thompson gikk ut og dominerte Hendricks fra første stund. Hendricks klarte aldri ta i bruk verken brytingen sin eller den velkjente knockout-kraften, og Thompson virket overlegen når han etter tre minttuer og 30 sekunder traff Hendricks med et kraftig spark. Rundsparket var nok til å senke Hendricks som måtte kapitulere under oppfølgende slag. Thompson ble dermed fortjent utnevnt som vinner på TKO (teknisk knockout).

Som nevnt i sist utgave, er det neste virkelig store eventet UFC 196, der Conor McGregor utfordrer Rafael dos Anjos for lettvekt beltet den 5. mars. Før den tid kommer, er det fortsatt minst én kamp du bør få med deg. Den 27. februar i London entrer nemlig MMA legenden Anderson Silva (40) buret nok en gang. På motsatt side venter en engelskmann på hjemmebane i Michael Bisping (36). Legenden Silva står med to tap og en no-contest på sine tre siste kamper. De to tapene kom mot tidligere mester Chris Weidman, før han ble dopingtatt, og tildelt en no-contest, i sin siste kamp mot Nick Diaz. Den hardtarbeidende engelskmannen har på sin side vunnet tre av sine siste fire kamper.

Silva er og vil alltid være en legende innen MMA, men før møtet med Bisping er det grunn til å tvile på hvor høyt nivå 40-åringen fortsatt holder. I det andre tapet sitt mot Weidman, pådro Silva seg et benbrudd som kunne ha endt karrieren for godt. Han kom seg omsider tilbake i ringen, men fra der har det egentlig bare sett mørkt ut. Han vant riktignok i comebacket mot Diaz, men det var heller lite overbevisende. Når det i tillegg ble kjent at han var påvirket av ytelsesfremmende midler under kampen, var det mange som tvilte på at vi noen gang ville se Silva i UFC buret igjen. Nå er han her, men i hvilken form er veldig usikkert.

Bisping er kjent for sitt høye tempo og hardtarbeidende stil, noe som kan tære på en 40-årige Silva i slutten av en lang karriere. Det er vanskelig å spå noe utfall, men det som er hundre prosent sikkert, er at dersom Silva taper i London vil det være hans siste kamp i buret. Det ville ikke vært en verdig avslutning på det som ellers har vært en legendarisk karriere. Gamle menn i trange truser bør kanskje finne seg noe annet å gjøre?

Praise Odin og på gjensyn!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.