Millencollin leverte på Folken

0

1
Tekst: Stella Marie Brevik – Foto: Martin Salem

Det er syv år siden skate- punkerne Millencolin laget et nytt album. Nå er de ute med «True Brew» og 11. november kom de til Folken. De har vært i gamet siden slutten av 1990- tallet og se vises på publikummerne. Et stort mangfold mennesker hadde trukket til Folken, gamle og nye fans i søt forening.

Oppvarmingen var bandet Forgetaboutit fra Oslo. Det er enda et lite band, men de gjorde jobben sin. Folk trakk til scenen, og da de var ferdig med sang nummer en var det godt med folk. Det var et passende oppvarmingsband som man kan sammenligne med Pennywise sin sound, samt sjangerlikheter med Millencollin. Publikumet var her for Millencollin, men kunne sette pris på ungguttene fra Oslo. Jeg tror nok vi får se mer av forgetaboutit.

Etter en pause på 30 minutter var publikum forventningsfylte og utålmodige. Salen ble svart og forventningene gikk til topps. Sense & Sensibility fra den nye platen sparket i gang det som skulle vise seg å bli en god gammel skate-punk konsert fylt med notalgi og moshpits. Salen hadde på dette tidspunkt fylt seg opp og det var god stemning.

2

Allerede i sang nummer to (Fox) var det full moshpit som etter hvert spredde seg utover salen. Allsangen dundret og plastikkglassene og ølen haglet, men ingen brydde seg, det er sånn det skal være. De hadde åpenbart problemer med lyden i de første tre sangene, det gikk utover vokalen til vokalist Nikola Sarcevic, men fansen brydde seg ikke og problemet påvirket ikke konserten i stor grad.

Bandet har vært borte fra veien i lang tid, men de har det enda. Dette var første besøket i Stavanger for bandet, og publikumet gav et godt første inntrykk. Ordet «Stavanger» ble sikkert brukt over 20 ganger, og publikumsfrieriet var akkurat på grensen til for mye. De har enda en ungdommelig energi på scenen selv om de fleste er 40+. Lekenheten er der og gitaristene Mathias Färm og Erik Ohlsson sto for det meste av forføringen av publikum. Den nye platen har bare gjort dem godt, og det var like mye liv under de nye sangene, som under gamle slagere.

Etter 16 sanger gikk bandet av scenen. Scenen sto tom i kanskje to minutter før bassen tok tak i deg, og de kjørte på med «Egocentric Man», som er første spor på nyutgivelsen. Moshpiten spredde seg da til ca. halve salen. Oppe på galleriet danset folk, mens de kastet øl ned i folkemengden. Ekstranummeret var seks sanger lang, men publikumet ble ikke lei. Moshpiten tok ikke slutt før lysene gikk på i salen. Da hiten «No Cigar» kunne høres over høyttaleren var fansen i ekstase og jeg kunne se rundt meg at alle sang med. Man kunne føle på notalgien fra den gamle slageren, og Millencolin kunne fornøyd trekke seg tilbake til backstagen.

ny1
ny2
ny3
ny4

4
5
7
8

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.