Mille og resten av fadderstyret skal ta imot over 3000 studenter til universitetet: – Vi er 10 stykk som jobber dag og natt

2
Mille Marie Isaksen Lillemoen er faddersjef. Foto: Fredrik Sirevåg

Fjorårets fadderfestival ble sterkt preget av korona. Nå, takket være bred vaksinedekning, kan fadderne ved Universitetet i Stavanger ta imot mange flere og arrangere konserter

– Vi er veldig stolte av alt vi har fått til. Over 1000 personer har meldt seg på som faddere. I tillegg har vi rundet 3000 påmeldte til festivalen allerede. Det er et helt vilt program med noe for alle og enhver, det eneste som er synd med å arrangere festivalen er at man ikke får deltatt selv! Vi tenkte i starten at hvis vi tilbyr folk tre-fem dager med aktivitet så var vi fornøyd. I realiteten kan vi tilby noe hver eneste dag, sier faddersjef Mille Marie Isaksen Lillemoen.

På programmet finner man blant annet aktiviteter som Escape Room på Jernaldergården, konserter og kanonball. Deltakerne vil være fordelt på åtte kohorter som hver for seg er på cirka 500 personer. Festivalen foregår på to fadderområder; campus Ullandhaug og Stavanger sentrum.

Gleder seg

Dette blir første gangen Lillemoen er med på å arrangere fadderfestivalen ved UiS. Hun ser frem til åpningen. 

– Det er så lenge siden sist. Jeg har ikke vært på et så stort arrangement siden tolvte mars i fjor. Vi blir også en av de første festivalene i denne størrelsen som går av stabelen her i landet etter koronaen kom. Men vi er veldig trygge på opplegget vårt og at dette kommer til å gå veldig bra, sier Lillemoen.

Hurtigtesting

Faddersjefen forklarer også hvordan de jobber for å gjennomføre et trygt arrangement med tanke på korona. 

– Det kanskje viktigste vi gjør er å bruke koronasertifikat på arrangementene våre og tilby hurtigtesting til de som ikke allerede har et grønt sertifikat. Teststasjonen blir å finne på Campus Ullandhaug, og det vil være nødvendig å ha grønt koronasertifikat for å komme inn på de to festivalområdene. Vi tar ansvar for å teste studentbefolkningnen. Jeg tror det kommer til å trygge både deltakerne, oss som arrangør og Stavanger by, sier Lillemoen. 

Hun håper fadderuken bidrar til at færre studenter sitter hjemme alene. 

– Fadderuken er den beste måten å bli kjent med nye folk på. Det er supergivende å delta. Du blir kjent med nye og gamle studenter. De som går andreåret nå og som fikk en avkortet fadderuke i fjor har også muligheten til å bli fadderbarn på nytt, sier faddersjefen. 

Førsteårsstudent Kiernan er spent

En av dem som er klar for fadderfestivalen er den internasjonale studenten Kiernan Sharky fra Irland. Han er helt ny i Stavanger og begynner på master i utøvende musikk. 

Kiernan Sharky er helt ny i Stavanger. Foto: Fredrik Sirevåg

– Jeg tror det blir bra fordi jeg får møte folk og på den måten finne meg mer til rette i Stavanger. For meg er fadderuken viktig siden jeg er førsteårsstudent. Jeg kjenner ikke mange her i Stavanger. I tillegg er restriksjonene i Norge ikke like strenge som i Irland. Derfor blir det fint å sosialisere seg igjen, sier Sharky. 

19-år gamle Sander Holte Nilssen fra Kongsberg er også ny student ved UiS. Han starter på maskiningeniørstudiet. Nilssen skal, i likhet med Sharky, delta på fadderfestivalen. 

– Jeg gleder meg til å bli kjent med andre folk i klassen og kanskje etterhvert få en treningspartner. Det er den beste måten å bli kjent med meg selv på og vite hvordan andre er. Jeg er en litt stille person, men når du er ute med andre så blir man dratt med på ting, sier Nilssen. 

Fadderfestivalen starter 16. august og varer fram til 20. august. Det er solgt over 3000 billetter til festivalen. 

Mer informasjon finner du på https://www.fadderstavanger.no/

2 KOMMENTARER

  1. It is best to contact a professional UPVC repair service when your front door fitters near me (Glenn) is in need
    of repairs. They will come to your location and offer the products and services you require.

  2. If you’re looking to upgrade your home and save money on energy costs, double glazing in romford windows is the ideal option. Double glazing is essentially two panes inside frames.
    It’s utilized to reduce heat loss and external noise.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.