Mikhael Paskalev sjarmerte Tou Scene i senk

0


Etter lang stillhet fra Ålesund-artisten, slapp han 17. oktober i fjor singelen «Witness». Nå er han på norgesturné, hvor første stopp var Tou Scene torsdag 2. februar.

Etter fire år er Paskalev tilbake igjen i Stavanger. Mørket la seg over maskinhallen da klokken slo ti, og ut av bakrommet kom hele bandet og Mikhael Paskalev selv. Jubelen runget i salen. Den økte da Billie Van, artist og god venninne av Paskalev, ble skimtet av publikum som en del av bandet for opptreden.

Paskalev og kompaniet sløste ikke med tiden og startet konserten med en gang. Det gjorde de med to nye sanger – «Jet Plane» og «Shotgun». Begge var noe musikalsk eksperimentelle i forhold til hans første album, men falt i god smak hos publikum. Paskalevs særegne stemme gjør selv helt nye sanger familiære. Han er kjent for å være en sjarmør, og det viste han på scenen med sitt høye energinivå og et vidt smil om munnen.

Gleden i maskinhallen økte gradvis utover i konserten da sangene fra Paskalevs første album «What’s Life Without Losers» ble spilt. Sangen med samme navn fra albumet fikk hele salen til å synge med. At Billie Van koret med på Paskalevs sang var en herlig opplevelse å få med seg live. Deretter fulgte sangen «Come On», som startet allsangen for kvelden.

«Det er latterlig lenge siden vi sist spilte, men det er utrolig kjekt å høre alle synge med og kose seg» sa Paskalev smilende etter fremførelsen av hans nye sang «The Surf». Dette var konsertens energiske vendepunkt. Publikum responderte umiddelbart med dans da introen til Paskalevs nye singel «Witness» hørtes fra scenen. Stemningen var god, både i salen og på scenen. De glade bandmedlemmene fant tid i sangen til å kommunisere seg imellom med smil og dans.

Jentene i salen blir bergtatt av Paskalevs sjarmerende smil.

Dette var bare begynnelsen på ekstasen. Etter jubelbrølet som fulgte «Witness» var det en liten pause med kommunikasjon i bandet. Trommeren begynte deretter å spille den lett gjenkjennelige rytmen til «Jive Babe». Sangen fikk stemningen i publikum til å koke og allsangen satt inn ved første vers. Publikum klappet gjennom sangens raske rytmiske segment til bandets glede.

En elektrisk stemning spredte seg i salen da Paskalev festet et munnspill foran munnen og byttet gitar. Publikum visste godt hvilken sang som kom: Paskalevs desidert mest kjente sang, «I Spy». I dét lyden av munnspillet runget gjennom Maskinhallen, jublet publikum av glede. Dansing, allsang og lykkerus fylte salen raskt, og varte gjennom hele fremførelsen. Enkelte segmenter var også blitt noe forlenget av bandet for anledningen. Bandet gikk deretter av scenen til en voldsom applaus som fort utviklet seg til en rytmisk klapping for et ekstranummer. Paskalev og gjengen kom raskt tilbake og spilte «Dust» som et avsluttende nummer.

Mikhael Paskalev har virkelig ikke mistet sjarmen. Han har en utrolig gledesutstråling mot både bandmedlemmer og publikum som lager god stemning. Stemmen og lyden hans live var også bemerkelsesverdig sann til hans digitale utgivelser, men med et noe høyere energinivå og et par forlengede segmenter i enkelte sanger. En veldig godt utført konsert av Mikhael Paskalev, og en kveld jeg sent vil glemme.

 

Terningkast: 5

Av: Ole Jacob Riise

Foto: Ine Espevik Larsen

Set List:

Jet Plane / Shotgun / Burn / I Remember you / What’s Life Without Losers / Bad Boy / Come On / Jailhouse Talk / The Surf / Witness / Needles / Jive Babe / I Spy // Dust

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.