Mennene tar alt i sesong 2 av Exit: – Ikke noe nytt

0
I en av scenene i sesongen er Henrik på strippeklubb. Foto: NRK

Da jeg satte meg ned for å se Exit sesong 2 hadde jeg høye forventninger. De innfridde til en viss grad. Allikevel var den uventede galskapen inspirert fra sesong 1, ikke like uventet i sesong 2.

Uten å røpe for mye starter første episode med at Hermine (Agnes Kittelsen), eks-kone til Adam (Simon J. Berger), råkjører. Umiddelbare tanker er at hun rømmer fra Adam som prøver å drepe henne. Ville gjetninger så klart, og situasjonen viser seg å være en annen enn den man tror..

Den ville livsstilen

Serien følger tre handlingslinjer. Den første er finansmennene fra sesong 1, Adam, Henrik (Tobias Santelmann), William (Pål Sverre Hagen) og Jeppe (Jon Øigarden). Selv om det tilsynelatende virker som det går greit med guttene i starten av serien, faller de fort inn i gamle vaner som ødelegger for dem selv og relasjonene de har til partneren sin. Galskapen er sterkt knyttet til den akkumulerte rikdommen guttene har. Sex, narkotika og alkohol er det også i denne sesongen, men vi får et større innblikk i bakgrunnen til livsstilen. Henrik, William og Jeppe er karakterene som utforskes mest i serien, kanskje ettersom Adam fikk større plass i første sesong. Henrik står mellom frihet og familie, William kjemper kampen som nykter og Jeppe kjemper for forholdet på sin egne syke måte. Det er gøy!

Den andre handlingslinjen er damene til mennene som har fått særdeles større plass. Vi blir også bedre kjent med selve dynamikken i forholdene til parene, det ene mer bakvendt enn det andre. Jeppe og Mille sitt forhold er for meg det mest underholdende. Vi får mye god (mørk) humor som et pusterom mellom det intense dramaet.

Stille før stormen for Exit-gjengen. Foto: NRK

Maktløse kvinner

Jeg blir allikevel litt oppgitt over plassen kvinnene får i serien. I motsetning til mennene som har et bad-boy image med mye makt, står kvinnene uten karrierer, avtaler om særeie og penger. Selv om Hermine og Mille er ute etter hevn og sin plass, er det i realiteten noe urealistisk. Som Adam sier i slutten av serien:

– Jeg er veldig god på å komme unna med nesten hva som helst.

Mennene er tross alt millionærer i et samfunn som styres av penger. Ingen kapital, ingen makt. Bortsett fra Louise Meller Sacht (Sofia Helin) som er en av få sterke kvinnelige karakteren med makt serien ut. Mer av det, takk.

Den tredje handlingslinjen fokuserer på Hermines møte med finansverden. Om hun tar med seg Adam og guttene i dragsuget bryr hun seg ikke om. Gjennom hennes øyne får man en større forståelse for bank og finans.

Michael Beskow (Rolf Lassgård) og Louise Meller-Sacht er Hermines partners in crime.  Beskow og Hermine har en fiende til felles, nemlig William. Beskow og Meller-Sacht forklarer oss begreper og metoder fra finans-verden; hvordan Adam og gjengen klarer å skaffe seg så mye penger for eksempel. Dette liker jeg, men Exit klarer ikke å gjøre det med samme smidighet som The Big Short (2015).

Alt i alt er Exit sesong 2 en grei oppfølger. Selv om det ikke er så mye tankevekkende, er det mye gøy galskap.

Men ja.. jeg vil ha mer. Mer Exit. Det kan ikke slutte .

Terningkast: 4

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.