Masterstudenter på visitt hos Jærens største arbeidsgiver

6
Studentene på vei inn i produksjonslokalene til bedriften Kverneland Group

Mastergradsstudenter som deltar i det bærekraft- og innovasjonsdrevne programmet InGenious besøkte den 18 mars bedriften Kverneland Group. Det har aldri skjedd før. 

Av Fredrik Sirevåg

Der fikk studentene se produksjonslokalene til bedriften. 

– Det var kjekt å se prosessene. Vi vet ikke hva vi skal jobbe med. Nå har vi sett produksjonen og hvilke stoff som brukes som for eksempel sodium. Det kan du ikke vite før du har sett det selv, sier Hasan Hankol. 

Han tar mastergrad i næringsutvikling og innovasjon ved Universitetet i Stavanger (UiS) og er en av studentene som besøkte Kverneland Group. Sammen med resten av studentene skal Hankol prøve å løse utfordringer som Kverneland Group har sendt inn til UiS sin samarbeidsportal.

Hasan hviler øyet litt mens en av de ansatte fra Kverneland Group snakker om bedriften. FOTO: Fredrik Sirevåg

Delt inn i grupper

Studentene som deltar i InGenious programmet har, før besøket, blitt delt inn i grupper. Hankol sin gruppe skal prøve å hjelpe bedriften å redusere avfall. 

– Utfordringen er at de er et stort selskap. De har sikkert fått mange forslag om hvordan de skal redusere avfall. Det er det som er utfordrende, men det kan også være muligheter fordi vi er studenter og har et annet perspektiv, sier Hankol.  

Han liker å se hvordan ting er i virkeligheten. 

– Det å se hvordan ting fungerer i virkeligheten betyr mye mer for meg enn å sitte og lese om hvordan de jobber. Det gir mening, sier Hankol.

HR-direktør Kim Cassim i Kverneland Group syns det fungerte fint å ha besøk av studentene. 

– Vi er stolte av det vi driver på med her. Det å vise fram vår produksjon, det gjør vi med glede. Kverneland Group er Jærens største arbeidsgiver og det legges merke til, sier Cassim. 

Cassim ser på studentene som er på besøk. FOTO: Fredrik Sirevåg

Fornøyde studenter

Programansvarlig for UiS InGenious, Nelly Narges Karimi, tror bedriftsbesøk hjelper elevene med å få bedre innsikt i avfall og energi i produksjonslinjen. 

– Alle elevene var så begeistret og glade for besøket, sier Karimi. 

Karimi hører på HR-direktøren i Kverneland Group. FOTO: Fredrik Sirevåg

Bør UiS arrangere flere slike bedriftsbesøk?

– Absolutt jeg synes det å arrangere slike besøk med næringen har stor betydning for studentene. Å knytte teori med praksis er det som er viktigst for utvikling og innovasjon, sier Hancool. 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.