Masterstudent på dagtid, kulturfrivillig på kvelden

0
Stina Ytreland, Frivilligsentralen.

Masterstudent på dagtid, kulturfrivillig på kvelden

Stina Ytreland (23) er masterstudent ved Universitetet i Stavanger, men hun finner fremdeles tid til være frivillig på siden. Hun jobber med å utvikle kulturaktiviteter  for barn gjennom Frivilligsentralen.

Tekst og foto: Ole Jacob Strønen Riise

– Grunnen til at jeg valgte å søke som frivillig er fordi jeg kjedet meg. Jeg trenger ting å gjøre på siden. Jeg skriver også master nå, men jeg finner fremdeles tid til dette, sier Ytreland.

Hun studerer for å bli norsklektor ved Universitetet i Stavanger.

Lang erfaring med teater

– Jeg har drevet med teater i 10 år nå. Det er hobbyen min. Andre studenter kan spille studentsport på fritiden, men jeg fant ikke igjen det samme tilbudet innen teater for studenter, sier hun.

Derfor var annonsen hun fant på nettet før jul lukrativ for henne. Ytreland fant et mulig utløp for hobbyen.

-På denne måten får jeg holde på med teater. Jeg har også jobbet med barn tidligere og vært assisterende teaterprodusent i Bergen, så pedagogikken sitter inne, sier hun.

En sosial arena på fritiden

Ytreland forteller også at det bare er tre andre studenter som går samme studieløp som henne. Hun er heller ikke fra Stavanger opprinnelig, noe som gjorde det sosiale nettverket i byen begrenset.

– Jeg ikke så mange bekjente og venner i byen, og jeg ville gjerne finne flere personer å spille på. Jeg satt hjemme i julen og tenkte på dette, og innså det var viktig å være føre var. Da jeg så annonsen til Frivillig.no tok jeg sjansen.

Flere studenter engasjerer seg som frivillige

– Våre frivillige gjør en stor forskjell for mange i deres bydeler. Stina er nå med på å starte kulturaktiviteter og tilbud for barn og unge i Kvernevik. Det er det lite av i området i dag. Terskelen for slike tilbud er for høy for mange i området, sier daglig leder for Frivilligsentralen i Stavanger kommune, Line Møllerop.

Hun oppfatter at studenter i økende grad melder seg til Frivilligsentralen for å arbeide med noe de interesserer seg for og har kunnskap om.

– Jeg tror grunnen til det varierer, men mange frivillige ønsker å få gi tilbake av den kompetansen de har tilegnet seg gjennom studier eller andre erfaringer. De fleste er også opptatt av å få sosiale kontakter samtidig som de gjør dette, og da kanskje spesielt kontakter utenfor deres kompetanseområde, sier hun.

Den relevante erfaringen frivillige får gjennom vervene gjør det også lettere å komme inn i arbeidslivet, mener Møllerøp.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.