Marnie-min hemmelige venninne

0

Marnie - min hemmelige venninne

femFilm: Marnie – min hemmelige venninne
Regi: Hiromasa Yonebayashi
Sjanger: drama, animasjon
Varighet: 1t45m

Anmeldt av Steffen Kristiansen  

«Marnie» er det siste verket til det japanske animasjonsstudioet «Studio Ghibli» og er kanskje et av deres beste. Filmen er en vakker, men tung historie om det å vokse opp og hvilke utfordringer og vanskeligheter som man kan støte på underveis.

For det første må jeg nevne det fantastiske arbeidet som er gjort med 2D animasjonen i denne filmen. Den er feilfri og ligger alltid til noe ekstra i hver scene. Filmen er veldig god på å bruke animasjonen til å skape et miljø som passer til historien den prøver å fortelle. Ikke minst blir den slående animasjonen brukt for å styrke tematikken og det følelsesaspektet som går inn i hver eneste scene.

Følelsesaspektet er det sterkeste filmen spiller på, og den gjør det elegant og lite påtrengende måte. Filmen er full av tematikk som både unge og voksne kan kjenne seg igjen i. De vanskelige spørsmålene én har som barn, samt de vanskelige svarene én har som forelder er noe av mangt som blir tatt opp i denne filmen. Det kan bli litt tungt til tider, noe som er én av få negativer jeg har med filmen. Den prøver å fortelle deg mye, og tar opp flere emner som kan være vanskelige for unge, og av og til blir det litt mye å holde styr på til tider, men når du kommer til slutten blir alt sammen knøttet sammen i en fin liten pakke.

«Marnie» er ikke den typiske moro-filmen som de fleste barn er vant til å se, men kanskje én de helst burde se. Jeg kan ikke få anbefalt denne filmen godt nok, til tross for at den kan være litt tung til tider, og at den ikke er den mest behagelige opplevelsen å gå gjennom, er «Marnie» en vakker følelsesladet film full av viktige temaer, slående animasjon og en gripende historie om vennskap og det å vokse opp.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.