Løp for leseferdigheter

0
Studentene er straks klare til å stille seg på startstreken.
Studentene er straks klare til å stille seg på startstreken.

Fredag 22. september, dagen før studentene skulle ut på bøsseaksjon ble Sponsorløpet 2017 arrangert.

Studenter meldte seg frivillig og skaffet sponsorer som var villige til å betale en valgfri sum per runde fullført av sine løpere.

Sponsorpengene ble samlet inn til Studentaksjonen, som i år går uavkortet til Kirkens Nødhjelps undervisningsprogram i Faryab-provinsen i Afghanistan. SmiS tok turen bort til friidrettsbanen på Campus for å sjekke stemningen.

Engasjerte løpere

Til start stilte ni spreke studenter som var klare til å løpe for afghanske barns rett til utdanning. Studentaksjonen stilte med mineralvann og annet påfyll til løperne.

Karen Loga måtte løpe 21 runder i Sponsorløpet og har samlet inn nesten 3800 kroner.

Etter hvert som rundene gikk ble løpefeltet naturlig nok tynnere, og noen holdt ut lenger enn de fleste, deriblant masterstudent ved samfunnssikkerhet Karen Loga (25), som løp 21 runder rundt den 200m lange banen.

Har du deltatt på sponsorløp tidligere?

– Nei, det er første gang i år.

Hvorfor deltar du i år?

– For å skape oppmerksomhet rundt studentaksjonen og rette søkelys mot årets sak. Dessuten er jeg nestleder i Studentaksjonen og da må jeg nesten stille opp! Jeg skaffet elleve sponsorer som til sammen ble ca. 180 kroner per runde. Jeg løp 21 runder, så det ble nesten 3800kr.

På fotballbanen stod en publikummer som ble stadig svettere til tross for at han ikke løp selv. StOr-leder Jørgen Sjøberg (25) hadde nemlig sponset tre av løperne.

StOr-leder Jørgen Sjøberg ble selv svett da han, på sidelinjen, så på deltakerne han hadde sponset.

– Jeg får nesten bare tåle det, tenker jeg. Pengene går til en god sak, samtidig blir jeg litt nervøs, for Emma løper langt, svarte Sjøberg på spørsmål om han kan kjenne lommeboka krympe.

Løpesterk nestleder

Løperen studentlederen snakker om er Emma Øren, nestleder for læringsmiljø i StOr. Sjøberg var en av sponsorene hennes, og hun var i tillegg sponset med 50kr per runde av Studentorganisasjonen. Øren endte opp med å løpe flest runder av alle, med 56 runder. Det tilsvarer over en kvart maraton på litt over en time.

Hva fikk deg til å delta?

– Jeg har alltid vært glad i å løpe, og da jeg fikk muligheten til å løpe og å samle inn penger til Kirkens Nødhjelp sitt prosjekt, var jeg klar til å gi alt på friidrettsbanen, svarer Øren.

Emma Øren løper for veldedighet.
Nestleder i StOr, Emma Øren måtte løpe 57 runder.

Hvor mange sponsorer hadde du, og hvor mye fikk du samla inn?

– Totalt hadde jeg 36 fantastiske sponsorer, der alle bidro til å utbedre lese- og skriveferdigheter blant barn og unge i Afghanistan. Noen sponsorer bidro med et høyere beløp enn andre, men totalt sett fikk jeg samlet inn et beløp mye høyere enn forventet.

Kan du tenke deg å delta neste år?

– Ja! Studentaksjonen Stavanger har i år gjort en fantastisk jobb i forkant av arrangementet og dette er absolutt noe jeg kunne tenke meg å delta på neste år også. Det å ta del i et slik prosjekt er givende og jeg tror vi neste år vil se flere støle løpere på friidrettsbanen.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.