Litteraturfestival rekker ut hånden til studenter

0
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

20-24 september gir Stavanger Kulturhus alle muligheten til å møte kjente forfattere og høre dem snakke om bøkene de er aktuelle med. Studenter gis også muligheten til å komme på festivalen, til rabattert pris.

Årets hovedtema på Kapittel er revolusjon, og på programmet står både Laibech, Moddi og Vigdis Hjort med mer. Fullstendig program ligger på Stavanger Kulturhus sine hjemmesider.

Foto: Sølvberget

Festivalsjef på Kapittel, Espen Røsbak, forteller at de har et ønske om at flere studenter får et øye opp for festivalen.

– Jeg ser ikke på studenter så veldig annerledes enn andre mennesker, og jeg føler meg selv ung til sinns, ler han, og fortsetter: jeg velger det jeg liker selv, og håper studentene også liker det. I tillegg er studentprisene en generell henvendelse den veien. Vi har også to arrangementer i samarbeid med Forskningsdagene på universitetet. Det kan komme både studenter og ansatte i møte også, da jeg tror det er et lite stykke både geografisk og mentalt ned til Sølvberget og sentrum fra UiS.

Festivalsjef Espen Røsbak. Foto: Sølvberget

Tror ikke prisen har så mye å si

Studenter får mange av arrangementene omtrent 50 kroner billigere enn ordinærpris. Men du må fremdeles punge ut 1000 kroner for et festivalpass.

Røsbak tror ikke prisen har så mye å si for studentenes deltakelse.
– Alt er jo relativt. Kjøper man festivalpass, så skal en helst ha planer om å gå på 10

arrangementer eller mer. Jeg anbefaler egentlig ikke pass til de som ikke har sett på programmet, eller de som ikke har vært der før og vet hvordan festivalen er.

Han forklarer at passet også inkluderer noen arrangementer med høyere billettpris – blant annet de største forfatterne, og konserten på Folken. Vil en gå på Laibech og de som koster litt mer, kan en vinne på å kjøpe passet, men blant studentene er det mest vanlig å kjøpe enkeltbilletter.

I 2013 prøvde de riktignok å selge passene til en sterkt redusert pris på 400 kroner, men det ble ikke mer deltakende studenter av den grunn.

– Studentene må gjerne ringe til oss og klage på prisen hvis det er for mye, og så kan vi se på det til neste gang, sier Røsbak.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.