Litauisk fristelse

0

Dette er en tradisjonell litauisk oppskrift. Den er varmende og mektig, og skrevet av Jolanta som er kjøkkensjef i Social Cooking. Håper dere liker den!

Ingredienser:
1 kg poteter
1 dl potetmel, som tilsettes litt etter litt
½ ts salt
1 stort egg
En håndfull hakket persille

Til fyll:
Ca. 200 g stekt kjøttdeig (kylling, svin eller okse)
1 løk

Til saus:
1 løk
250–500 g sopp
500 ml kremfløte
salt, pepper, revet muskat

Fremgangsmåte:
Kok potetene med skallet på i saltet vann. Avkjøl til du klarer å ta på dem. Skrell og mos potetene. Ha i ett egg, potetmel, hakket persille, salt etter smak og bland med en skje. Når egget er absorbert, elt med hendene til blandingen ikke er klissete. Varm litt olje i en stekepanne og stek finhakket løk langsomt til den er blank. Bland inn kjøttdeigen, smak til med salt og en god del pepper. Klapp ut en liten bit av potetdeigen til en oval form og legg en teskje med fyll i midten. Brett pannekaken over og lukk den ved å presse kantene sammen. Dypp i mel og stek forsiktig i litt varm olje til den er gyllenbrun på begge sider. Til sausen: stek løk i litt olje. Tilsett skivet sopp og finhakket persille. Ha i fløten. Pannekakene kan serveres med rømme, smør eller rømmesaus.

Social Cooking AS har eksistert siden januar 2015, og tilbyr kurs med studentrabatt innen internasjonal mat, barnekurs, babymat og har fokus på helse, enten det er allergier, vegansk, vegetarmat eller andre hensyn. Her i SmiS ønsker de å fokusere på oppskrifter som er billige og sunne, samtidig som det kan være litt nytt og spennende.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.