Linjeforeningen SYK splittes i to

31
Savina Gustavsen og Marthe Frøland. Portrett.
DELES: Savina Gustavsen (t.h) og Marthe Frøland tar sine linjer og deler seg i to. (Foto: Philip André Bergset)

Etter at linjeforeningen fikk over 2000 studenter å nå, bestemte de seg for å deles. Nå er linjeforeningene Parasjuk og Sosialekspertene født. Men generalforsamlingen må vente.

I 2017 etablerte barnevern, sosialt arbeid og sykepleiestudentene en egen linjeforening. I 2019 kom paramedic inn som en fjerde linje. Dermed telte SYK over 2000 studenter. 

– Vi har slitt litt med å nå ut til alle studentene. Det var hensiktsmessig å dele oss i det sosiale og i sykepleie, sier Marthe Frøland i den nye foreningen for sykepleiere og paramedic. 

Ved å dele seg mener de at de kan lage arrangementer som er mer spesifikke og tilpasset de ulike linjene. 

– SykepleiePluss for eksempel, var et arrangement som var veldig rettet mot en av linjene, mens de andre linjene ikke føler noe tilhørighet til det, sier Savina Gustavsen, i den nye foreningen for barnevern og sosialt arbeid. 

De forteller at de ikke har vært så mange i styret at de kan nå ut til alle. De har tenkt på denne løsningen i flere år, og vært innom andre løsninger på veien. En løsning var å dele opp styret for å bedre etterkomme medlemmenes ønsker. Nå var tiden likevel moden for å dele seg.

Større tilhørighet

Nå er SYK borte, mens to nye foreninger er dannet. Og både navn og kontoer på sosiale medier er etablert. 

– Sosialekspertene, det er oss i barnevern og sosialt arbeid. Vi måtte ha noe for både sosialarbeidere og barnevern. Det er forkortet Se, som i Se der!, sier Savina og ler. 

Den nye foreningen vil ha om lag 600 studenter under seg. Marthe, sykepleierne og paramedic har også valgt å spille på humor. 

– Vi har valgt å kalle oss Parasjuk. Vi måtte ha et navn som klinger, og når jeg sa navnet så lo du, det er gøy. Da har vi oppnådd noe. Det består av para som i paramedic, mens sjuk kom inn for å skille oss fra den tidligere SYK, forteller Frøland. 

Hun vil nå lede 1200 studenter, og tror medlemmene er fornøyde. Det er Gustavsen enig i.

– Det vil jo bare bli positivt. Arrangementene blir mer tilrettelagt for oss, og flere vil forhåpentligvis få en større tilhørighet. Det var ikke tilfelle med SYK, sier Savina. 

Samarbeidet mellom de to er likevel ikke lagt helt bort. De store festene vil de fortsatt gå sammen om å holde.

– Vi hadde for eksempel afterski på Heidi’s i fadderuka. Slike arrangementer vil vi nok gå sammen om, sier Marthe. 

– Litt dum tid å splittes

Fremover ser de to for seg flere arrangementer, både store og små. Men nå må de vente til korona-situasjonen er under kontroll.

– Vi får jo ikke, og vil ikke arrangere noe nå på grunn av korona, så det var litt dum tid å splittes, sier Marthe med et smil.

– Vi hadde egentlig planlagt en fest før påske, men det blir jo ikke noe av. Kanskje det blir på Skype, sier Savina og ler.

De håper å arrangere noe før sommeren, hvis situasjonen tillater det. Tidligere har de hatt afterski, halloweenfest og en rekke faglige arrangementer. I mellomtiden bruker de tiden til å reklamere og samle medlemmene på sosiale medier. 

– Vi trenger en generalforsamling, men det må vi se an. Det kommer, sier Savina. 

Sosialekspertene trenger nemlig flere til å stille i styret, og ny logo. Men de er enige om at dette er den beste løsningen. Og de frykter ingen rivalisering. 

– Nei, men det er klart det blir litt humor mellom oss, sier de to. 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.