Fjern tabuet og gi hjelp

0
FJERN TABUET: Else Karin Bjørhem (t.v) skriver om mental helse. Her med 1. og 7. kandidat fra Liberalmoderat liste, Emilie Martinsen Christensen og Julia Andberg.

Fjern tabuet og gi hjelp
Av Else Karin Bjørheim, 3.kandidat Liberalmoderat liste

LESERBREV: Studentenes helse og trivselsundersøkelse (SHoT) viser at over en av fire studenter har alvorlige psykiske symptomplager. Dette er studenter som sliter med å stå opp om morgenen, sliter med å komme seg til universitetet og sliter med å mestre hverdagen. Vi har psykologer på SiS som er klare til å møte studentene når de sliter. Men det er ikke bra nok når tabuet rundt psykisk helse fremdeles er tilstede, og når mange føler at terskelen for å gå til psykolog er høy. 

Dagen man søker psykolog får man beskjed om at ventetiden er mellom 4 og 6 uker. Vi i Liberalmoderat ønsker flere tilbud enn bare psykologtimer om en måned. Vi vil at studenter skal få flere lavterskeltilbud slik som kurs innen psykisk helse. Enten dette er om stressmestring, depresjon, angst eller til og med selvmordsforebygging. Dette kan øke kunnskapen om psykisk helse, opplyse om at det er vanlig, og gi tips til hva man skal gjøre om man selv eller andre sliter. 

For mange kan det også virke skremmende å søke om psykolog. Det kan være vanskelig å sitte alene og snakke om problemene sine med en utenforstående. Derfor ønsker vi å innføre tilbud om gruppeterapi slik at man kan møte andre som sliter med det samme, åpne seg og diskutere i en gruppe. Da vil man kunne møte studenter med de samme utfordringene, samtidig som man har en psykolog som hjelper til i diskusjoner og terapi. 

Shot-undersøkelsen viste skremmende tall, og disse er vi i Liberalmoderat liste klare til å gjøre noe med.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.