Leserbrev: Er det kun UiS som har engasjerte studenter?

0

Leserbrev: Er det kun UiS som har engasjerte studenter?

Tekst: Anne Marie Lund

Etter å ha lest skoleårets fjerde og siste SmiS magasin stiller jeg meg spørsmålet om SmiS har glemt at det eksisterer andre utdanningsinstitusjoner, og om studenter utenfor UiS ikke er engasjerte?

Det nye magasinet har temaet «engasjert», og har blant annet dedikert 2 sider til UiS sitt studentparlament, intervjuet 3 travle UiS studenter, stilt spørsmål til 6 UiS studenter fra Studentenes Hus og en 4 siders reportasje om StOr-leder. De andre tilslutningsskolene nevnes ikke med et ord. Dette kan jeg ikke la stå ukommentert.

ANNE MARIE LUND

SmiS skriver at de dekker studentsaker på alle tilslutningsskolene til SiS, og at de distribuerer magasinet til 30 ulike steder i Sandnes og Stavanger. Etter å ha sett gjennom årets fire magasiner har jeg (med forbehold om feil) registret at tidligere leder av BIS har blitt intervjuet én gang. Utenom det har sakene utelukkende handlet om UiS studenter eller vært generelle. Antall oppslag på nett med innhold fra de andre institusjonene er heller ikke til å skryte av.

Det er verdt å nevne at alle skolene har sine studentdemokratier, studentorganisasjoner og et engasjertmiljø. De jobber like hardt for sine studenters interesser, og prøver å lage faglige og sosiale arenaer for en bedre studenttilværelse. Noe det jobbes mye med blant byens engasjerte studenter er å samle Stavanger som studentby. Å bygge et godt samarbeid mellom miljøene et vårt ansvar som studentdemokratier, men her har studentmediene også en viktig rolle. UiS har den største studentmassen, men SmiS bør også etterstrebe og gjøre seg aktuelle for resten av byens studenter. Vi trenger kreative, konstruktive og kritiske studentmedier som gir ris og ros til alle.

Jeg har forståelse for at det er vanskelig å drive studentmedier, og ei skal jeg heller diktere hva SmiS skal skrive om. Likevel ønsker jeg å komme med et hjertesukk ovenfor byens «glemte» studenter og anbefaler at man tar seg en tur utenfor Campus Ullandhaug fra tid til annen.

Studentbyen Stavanger er mer enn Ullandhaug.

 

Svar fra SmiS-redaksjonen

Først og fremst vil vi takke Lund for at hun tar seg tid til å gi oss en god og konstruktiv tilbakemelding på vår nyhetsdekning.

Først og fremst, vi i SmiS er helt enige med Anne-Marie Lund. Vi streber etter å inkludere nyheter fra de andre studiestedene i Rogaland, men vi lykkes ikke alltid. SmiS holder til i Pavlijong 9 på Ullandhaug. Det er klart at vårt eget tilhørssted dessverre påvirker hvilke studenter vi intervjuer når vi er ute og skal snakke med studenter. De flinke bidragsyterne våre må (dessverre) jobbe frivillig og gratis, og det er derfor vanskelig å be dem ta seg fri fra forelesninger eller lesing for å reise inn til byen eller i Sandnes for å treffe studentene der.

Når det er sagt, er vi helt enig i kritikken fra Lund. Hun setter fokus på et problem som vi ikke har vært flinke nok til å ta hånd om tidligere.

Det er ingenting vi heller vil enn å være et mediehus for alle studenter i Stavanger og omegn. Da er vi dog avhengig av at studenter ved BI, VID, Kunsthøgskolen og andre skoler er flinke til å sende inn tips. Og kanskje noen studenter fra disse skolene selv har lyst til å være bidragsytere og lage journalistikk for oss? Dette gjelder for så vidt også UiS-studenter – selv på campuset vi oppholder oss på er det vanskelig å få med seg alt, og noen ganger er vi avhengig av at dere som vet noe, forteller oss det.

Så klart det finnes flere engasjerte studenter utenfor campus Ullandhaug – og vi er glad for at Lund minner oss på dette. Vi vil selvfølgelig skjerpe oss på dette.

– Christine Andersen Johnsen, Nyhets- og kulturredaktør i Studentmediene i Stavanger (SmiS).

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.