Liberalmoderat-liste vinner valget – 10,91 % valgoppslutning 

0

Liberalmoderat-liste vinner valget – 10,9 % valgoppslutning 

Tekst/foto: Tomine Walmsness

Liberalmoderat vant studentvalget med 432 av 1245 stemmer. Nå skal de kjempe for studentene som tok i bruk stemmeretten. Like bak kom EnvironmentaList etterfulgt av TekNat-listen, og ISU-listen på fjerdeplass. 

Representant i Liberalmoderat-liste, Julie Wangen, synes det er synd at antall stemmer ble så mye lavere enn i fjor. Spesielt siden det går utover studentenes rett til å ta del i hvem som skal få bestemme i studentdemokratiet.

– Jeg er absolutt ikke fornøyd. Men selvfølgelig er jeg veldig lettet over at vi vant valget. Nå skal vi fortsette å kjempe for de som har stemt på oss, sier Wangen.

Neste målet for Liberalmoderat er å øke velferden for studentene. De skal blant annet jobbe for flere bussavganger og bysykkelstasjoner. Tidligere har Liberalmoderat-listen fått kritikk  for å være for ambisiøse, men Wangen mener det er viktig å sette høye mål for å oppnå mest mulig.

Det gjorde det ekstra krevende at valget havnet midt i eksamenstiden, derfor valgte de å jobbet hardt med å vise en sterkere profil på sosiale medier for å prøve å nå bedre ut til studentene.

LEDER I STOR: Cathrine Sønvisen. Foto: Privat

Optimistisk i starten

StOr-leder Cathrine Johanne Sønvisen var veldig optimistisk i starten. Utfordringen ved valget i år har vært å få studentene ut av eksamensboblen. Studentorganisasjonen tar på seg ansvaret for at de ikke startet valget tidligere denne høsten.

Likevel er Sønvisen ikke skuffet over hvordan valget utspilte seg, da det har vært en travel høst for StOr som har måtte klare seg uten organisasjonskonsulent.

– Jeg er veldig spent på resultatet til resten av studentorganisasjonene i landet. Det er generelt vanskelig å få høy oppslutning, og i fjor var det en rekordoppslutning på rundt 17,5%.

Sønvisen poengterer at det var få blanke stemmer i år. Hun sier at det virket som at studentene ikke klarte å bestemme seg for kun en av listene, da hun fikk inntrykk av at de syntes alle hadde så gode saker og fortjente deres stemme.

Fremdeles fornøyd

I begynnelsen av valget så Sønvisen mørkere på valgoppslutningen. Da lå oppslutningen på rundt tre prosent. StOr bestemte seg derfor for å gå hardere til verks, og fikk listene til å promotere mer på campus.

– Dette er det siste valget jeg er med som leder for StOr, og selv om det ble lavere oppslutning enn i fjor er jeg fremdeles fornøyd, sier Sønvisen.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.