Lemaitre leverte på Folken

0

Lemaitre er et av de bandene man ikke nødvendigvis kjenner enda, men du har garantert hørt noen av sangene deres. Hiten ”Closer” har hele 34 millioner avspillinger på Spotify. De har også sangene ”We Got U”, ”Playing To Lose” og ”Cut To Black”.

Tekst og foto: Marit Worpvik og Ingvild Tjøstheim

I en helt full sal står vi klare til det som er Lemaitres siste konsert på turnéen. Alle vi som har danset til disse sangene på vors vet at Lemaitre sin musikk lager liv. Det er umulig å gå inn på denne konserten uten forventninger.

Stemningen er det ingenting å si på. Kanskje er det alkoholen, kanskje er det musikken – Mest sannsynlig en kombinasjon. Publikum klapper, hopper, synger med og armene hos de fleste er nok oftere i været enn noe annet sted.

Bandet har fylt opp scenen med musikere og kommer stadig med nye overraskelser som blåsere og gjesteopptreden av Margaret Berger. Tekniske problemer blir dessverre en del av kvelden, men Margaret og bandet tar det med et smil. Margaret hopper og klapper, og plutselig er lyden tilbake.

 

 

 

 

 

 

 

 

Musikken går stort sett i ett med noen få kommentarer og historier fra vokalisten. Han forteller om at det er trommeslagerens første dag uten at han har ringt moren sin. Han har lenge vært avhengig av å snakke med mor hver dag, men har nå klart seg en hel dag uten. ”Dette er en stor dag for vår trommis”

 

 

 

 

 

Vi kan fint konkludere med at Lemaitre leverer. Med et kult lysshow og stor variasjon i tempo og stemning i låtene, så sitter vi alt i alt igjen med en stemning av at dette var en veldig bra kveld. Ville vi dratt på konsert om de skulle returnere til Stavanger? Ja, det ville vi.

Karakter: B

Set liste: Continuum, Blue shift, Stepping stone, Splitting Colors, Nishio, Strobes, We Got U, Haz, Higher, Day Two, Cut to Black, High Tide, Not Too Late, Playing to Lose, Time to Realize, Night On Earth, Closer.

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.