Legomennene er tilbake – På ordentlig!

0

Lego Batman

Regissør: Chris McKay

Skuespillere: Will Arnett, Michael Cera, Rosario Dawson, Ralph Fiennes, Zach Galifinakis, Jenny Slate, Ellie Kemper, Channing Tatum.

Anmeldt av: Christer Ulseth

pastedGraphic.png

Lego batman – Fortsetter det i samme sporet som Lego The movie ved å kunne gi både voksne og barn en god latter? Ja. Jepp. Mhm. Definitivt. Enkelt og greit. Det er ikke noen dyp film, men fyller alle kriterier på en god komedie. En parodi av superhelt-filmer som virkelig treffer på nesten alle punkter.

Man har fortsatt Will Arnett (Arrested Development) som stemmen til Batman. De som har sett Lego The Movie, vil kjenne ham igjen som en selvsikker, selvopptatt og skremmende morsom karakter, og det følger i de samme sporene i Lego Batman. Batman er som alltids nesten alene i hjemmet sitt med kun Ralph Fiennes (Voldemort)  som den trofaste tjeneren Alfred som har maten klar til batman er ferdig for dagen. Etter å ha vært litt for selvopptatt på en galla, så klarer Bruce Wayne/Batman å adoptere et barn som spilles av Michael Cera (Arrested Development/Superbad).
I denne batman verdene er det Dick Grayson som blir Robin etterhvert, som skal hjelpe Batman. Selv om batman har glemt at han adopterte ham frem til Alfred minner ham på det etter en uke.

Zach Galifinakis(Hangover 1,2,3) spiller jokeren, som nok en gang (etter å ha mislykkes gang på gang), forsøker å ta over Gotham. Dette skal gjøres med hjelp fra alle skurker i historien – Fra dinosaurer, til Voldemort, til Daleks. Er du litt nerdete, som meg, så vil denne delen av filmen alene gi nok glede til å kunne rettferdiggjør prisen på billetten.
Batman, Robin, Batgirl(Rosario Dawson(Sin city) og flere andre må slå seg sammen for å ikke la Jokeren vinne.

Dette er er knallmorsom film. For meg som en nerdete+ kar, så virket det som om de som hadde lagd den hadde stått med en sjekkliste for mine humor og bare krysset av alt. Det er slap-stick, Batman,  pop-kultur, nerde kultur,Sauron, referanser, Batman…. TRENGER MAN EGENTLIG MER ENN EN LEGO VERSJON AV BATMAN FOR Å VILLE SE EN FILM? Nope, Men det hjelper at det er et bra manus som er anvendt av ypperlige skuespiller som virkelig klarer å få latteren frem. I hvertfall hos meg.
Hvis det er noe jeg skal kunne plukke på, så er det kanskje det at det ble litt for mange referanser – Eller at ikke alle fikk nok skjermtid. Original-versjonen med engelske stemmer vil nok være å foretrekke, spesielt med tanke på alle skuespillerne som er med.

Det er vanskelig å finne noe feil, for det er det helt enkelt veldig lite av. Den treffer på alle punkter, og jeg storkoste meg.

For min del en klar 13/10 poeng. Jepp, så bra var den, faktisk. Nananananananana (lego)BATMAN!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.