LEDER: Påskemysteriet

0

Mia Langås Flåta, Kulturredaktør.
Jeg vil fortelle en historie jeg hørte for mange år siden om en betydelig mann som jeg ikke lenger husker hvorfor var så betydelig. Men en historie er det i alle fall.

Tekst: Mia Langås Flåta

Det var en gang en mann i sin beste alder som hadde en urovekkende stor fangruppe. Nesten som Justin Bieber, bortsett fra at dette mannen kalte fansa for belivers, istedenfor belibers. Han var så kjent og ettertraktet at når han skulle på sydenferie så sto de innfødte å viftet med palmeblader og sto klare med kokosmøttmelk. Men nå skal det sies at vår mann ikke drakk så mye annet enn altervin, så han gjorde ofte et lite trylletriks han hadde lært av sin onkel, snekker Andersen. Melk, saft, juice og imsdalsvall gjorde han om til den nydeligste altervin. Men det har senere vist seg at snekker Andersen var oppfinneren av den aller første lommelerka laget i tre, og det var med lerka på innerlomma at vår mann lurte hvem som helst. Han var på en måte datidens Kevin Lunde. Han som er kjent fra rundlurt på NRK.

“Men selv om man er kjendis er det ikke dermed sagt at man er rik. Vår mann hadde ikke råd til mustang og måtte nøye seg med et esel”

Når vi første er inne på matveien. Gud, så glade vi kan være for at det finnes gluten- og laktosefrie produkter i butikken. Vår mann vokste opp på en tid dette ikke var tilfellet, og hadde mest sannsynlig både laktose- og nøtteallergi da han ikke kunne by på annet enn fem brød og to fisk fra fryseren når vennegjengen kom på besøk.

Men selv om man er kjendis er det ikke dermed sagt at man er rik. Vår mann hadde ikke råd til mustang og måtte nøye seg med et esel. Han hadde nemlig høydeskrekk, så en hest ble for høyt. Han hadde tidligere testet ponni, men kameratene hadde mobbet han og kalt han brille-jesus.

Men nok bakgrunnshistorie. Vår mann samla sine nærmeste kamerater for en kveld med mye godt både på bordet og i glasset, uten kvinnfolk. Gjengen helte godt i glassene og til og med vår mann hadde unnet seg en altervin med litt prosent denne kvelden. Etter et par glass for mye endte det selvfølgelig i bråk, som det alltid gjør i lystig lag. To av karene begynte å diskutere om hvem av dem som var best på å stikke kniven raskest mellom fingrene, og vår mann skulle ikke være noe dårligere. Som sønn og nevø av to drevne snekkere kom han med hammer og spiker. En av kameratene holdt spikeren mellom vår manns fingre mens han selv slo til med hammeren så hardt han kunne, men det var en judas av en venn som holdt spikerne. Plutselig satt vår mann der med håndflaten spikret fast i trebordet. Men samme hvor hardt de dro så satt hånda fast og det endte med at de måtte bryte opp to planker av bordet.

“Resten av denne festen har enten blitt sensurert for barn eller så var det ingen av de tilstedeværende som husket noe fra den, og derfor ikke kunne fortelle”

Resten av denne festen har enten blitt sensurert for barn eller så var det ingen av de tilstedeværende som husket noe fra den, og derfor ikke kunne fortelle. Men det endte i alle fall med at vår mann våknet dagen derpå hengende på et kors mellom to andre, som han mest sannsynlig hadde møtt på nachspiel og de var vel dumme nok til å gå på trikset: når du har nok alkohol i blodet kjenner man ingen smerte og kan lett spikre håndflatene fast i disse plankene.

Moralen er: drikk med måte i påsken og legg hammer og spiker på et sikkert sted.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.