LEDER: Fem måter å overleve Fadderuken som fersk student

0

LEDER: Fem måter å overleve Fadderuken som fersk student

Fadderuken er en magisk tid hvor du får deg venner og bekjente for resten av studiet, og forhåpentligvis videre i livet. Det er et inngangsrituale de fleste studentene ved UiS har vært gjennom på et og annet stadie.

Du er kanskje spent, redd, klar eller nervøs. Ta det fra en student som følte alt dette før fadderuken – du kommer mest sannsynlig til å kose deg.

Fremdeles er det ting ferske studenter kan gjøre for å forbedre opplevelsen.

1. Shot, skål og styrt – med måte
Alkohol er en av hovedingrediensene i fadderuken. Det senker terskelen for å snakke om alt mulig med alle mulige. Men alt med måte.
Husk at de fleste arrangementene i fadderuken selger alkohol. Det er tungt å drikke fra ettermiddagen til natten for de fleste. Dette er heller ikke til å anbefale.
Porsjoner mengden alkohol forsiktig. I sol, varme og et fuktig partytelt innser man ikke alltid hvor dritings man faktisk er.

2. Ta en pause om du trenger det
Om du er en av de uheldige som kanskje drakk for mye, ble syk og dårlig eller bare ikke orker mer fadderfestligheter – ta deg en dag fri og lad batteriene!
Du går ikke glipp av så mye som du kanskje skal tro. Det er ytterst få som husker en spesifikk dag i fadderuken etter et par måneder. De fleste husker en minnesmørje av uken som helhet.
Dessuten fortsetter festlighetene videre inn i neste uke på de fleste studier. Du får flere sjanser til å bli kjent med dine medstudenter og faddere.

3. Åpne sinnet ditt så mye at hjernen din faller ut
Vel, det er kanskje en overdrivelse, men du forstår poenget. Ikke sett deg begrensninger for hvem du snakker med, fester med og henger med. Fadderuken er til for å bli kjent med dine medstudenter på godt og vondt, men mest godt.
Prinsippet gjelder gjelder også for aktivitetene i fadderuken. Om du er litt nervøs og redd for å snakke med andre må du huske at de føler akkurat det samme som deg.
Blir du lett pinlig berørt? Legg det på hyllen nå. Tilsynelatende dumme navne- og deleleker hvor dere lærer om hverandre er den enkleste måten å bli kjent med andre studenter. Det gir deg en måte å starte samtalen på og før dere vet ordet av det, fester dere sammen.

4. Om du har spørsmål, spør din fadder!
Fadderuken ved UiS er et stort arrangement. I år er det nærmere 5000 fadderledere, faddere og fadderbarn som kommer til å delta. Da er det lett for at noen faller utenfor, og at arrangementer blir uoversiktlige.
Om du har spørsmål om oppmøte, drikke, vorspiel eller hva det enn skulle være – spør din fadder!
Fadderne svarer raskt på melding og skal ivareta fadderbarna under hele arrangementet.

5. Ta vare på hverandre
Det er en klisjé, men en viktig oppfordring. Om noen er uvel eller ikke ser ut til å ha det bra, ta initiativ.
Det kan være så enkelt som å inkludere noen i en samtale. Noen få ord frem og tilbake kan gjøre den store forskjellen. Tilkall gjerne en fadder om du mener det er nødvendig – de er der for dere.

På vegne av Studentmediene i Stavanger, SmiS, ønsker jeg alle faddere og fadderbarn en fornøyelig Fadderuke!

Ansvarlig redaktør i SmiS,
Ole Jacob Strønen Riise

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.