Lave alkoholpriser til bekymring og glede

0

Baren Gossip dumper prisene for å trekke folk på onsdager med konseptet «Workers Wednesday». Rusorganisasjonen A-larm frykter følgene av økt alkoholkonsum.

Tekst og foto: Arild Karlsen

Baren begynner å fylle seg opp. Vennegjengen sitter rundt et bord og prater. Det står øl på nesten alle bordene i baren. «Workers Wednesday» er en stor slager blant kundene.

Stille onsdager
Daglig leder på Gossip, Siamak Pirzadeh, forteller om hvordan konseptet ble til.
– Vi hadde et møte fordi onsdagene var så stille, og da kom jeg opp med forslaget om å dumpe prisene såpass mye at du ikke kan si nei, sier Pirzadeh.

Etter litt diskusjon kom baren frem til konseptnavnet «Workers Wednesday». Da får du øl til 29 kroner, og et glass vin til 32 kroner.
– Omsetningen har økt med flere tusen prosent, sier Pirzadeh.

Skeptisk til konseptet
Om å lokke med billig alkohol er bra eller ikke, er det uenighet rundt. Organisasjonen «A-larm» arbeider med rusavhengige, og ansatte har ofte egen erfaring med rus. Tale Slyngstad har selv slitt med alkoholproblemer, og stiller seg kritisk til tilbudet.
– Jeg tror ikke de vet hvor mange familier som blir ødelagt av alkohol, jeg vet at jeg ikke hadde klart å si nei, forteller Slyngstad fra A-larm.

Baren tilbyr ikke like store avslag på alkoholfrie varer, selv om de har noen alkoholfrie tilbud.
– Jeg ville foretrukket å se et tilbud på alkoholfrie varer på likt nivå, sier Slyngstad.

20 års aldersgrense
Gossip har siktet seg inn på den vanlige mannen i gata. De vurderte en student-onsdag, men bestemte seg for å gi tilbudet til alle. Gossip har 20 års aldersgrense, og de som er under 20 år kan altså ikke benytte seg av konseptet enda.
– Dersom vi endrer aldersgrense skal vi reklamere for dette på facebook sidene våre, sier Pirzadeh mens han fyller seg en kopp kaffe.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.