Lader skuddarmen for studentidretten

0

Lader skuddarmen for studentidretten

UiSI og SiS hedrer studentidretten, og inviterte torsdag til turnering i kanonball på sportssenteret. – Her er det gode, gamle gymtime-regler som gjelder, og vi er strålende fornøyde med oppmøtet, oppsummerer arrangøren.

Tekst og foto: Christina Hårvik Nieuwlaat

– UiSI er idrettslaget her på universitetet. Det er også for andre studenter i Stavanger som er med i studentskipnaden. Akkurat nå arrangerer vi kanonballturnering, i anledning den internasjonale studentidrettsdagen. Vi prøver å hedre denne dagen med å få folk i aktivitet og være med på idrett, sier Cecilie Trede, Styreleder for Universitetet i Stavanger Idrettslag (UiSI).

Den nasjonale studentidrettsdagen markeres over hele verden. Dette for å få folk til å drive med idrett ved siden av studiene.

– Det er første gang vi arrangerer det. Jeg tenker det er spennende. Vi arrangerer det for at studenter skal få vite at de har et tilbud hos UiSI. Det er viktig, sier Trede.

Tilbake til gymtimen

Det ikke alle studenter som har helt kjennskap til Den nasjonale studentidrettsdagen.

– Jeg hørte om den i fjor, men jeg har dessverre ikke noen kjennskap til den. Jeg visste bare at arrangementet var i regi av Den internasjonale studentidrettsdagen, sier Aleksandra Sjåstad, som skal være med å spille.

Cecilie Trede forklarer at kanonball er en fin lavterskel-idrett som alle kan være med på.

– Vi bruker enkle gymtime-regler. Du kan ikke skyte deg fri, sånn at en ikke bruker for lang tid på hver kamp. Det er en konge på hver side som har ekstra liv. Så det er ikke noen avanserte regler, sier styreleder for UiSI.

Bra oppmøte

Det var 11 lag påmeldt til turneringen. Det er mer enn det UiSI hadde håpet på. Mange av lagene varmet opp og gjorde seg klare før turneringen. Premien er “Goodiebags” som SiS treningssenter deler ut.

– Jeg meldte meg på fordi det virket kjekt. Også er vi noen som har spilt håndball og volleyball, så vi føler at vi har en sjanse for å gjøre det bra. Jeg synes det er veldig kjekt det å kunne utfordre seg selv på en idrett som man ikke er så god på, sier Mari Byre.

Aleksandra Sjåstad og Aleksander Valseth har stilt opp med sitt lag som består av et kollektiv. For dem er bare en ting godt nok:

– Vi har gledet oss. Samtidig har vi snakket om kanonball-turneringen hele uken. Nå skal vi kjøre på! Vi skal selvfølgelig prøve alt vi kan for å vinne. Vi skal ha det gøy og ikke havne sist, sier de.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.