Kulturleder: Takk for meg!

0

Etter 27 måneder som redaktør i SmiS takker jeg for meg. 21 papiraviser, bilder og filmer til sosiale medier, TV-saker, podcaster og utallige nettsaker har blitt laget i min tid som redaktør. Da jeg startet i redaksjonsledelsen i SmiS i oktober 2014 var jeg med på overgangen fra nedskjæringen av to papiraviser i måneden til kun én. Nå blir det nye endringer med nye mennesker i redaksjonsledelsen, og overgang fra papiravis til magasin, samt større fokus på nett.

Benytt dere av Studentmediene nå som dere har sjansen. Har du drømt om å lage din egen podcast eller være programleder for eget TV-show? Studentmediene gir deg faktisk muligheten. Man trenger ikke tenke så stort heller. Er det en person man er nysgjerrig på, og har lyst til å møte? SmiS fikser et intervju hvor du kan stille alle de spørsmål du lurer på.

«Torgersen hadde holdt kjeft en god stund, og hørte på de spørsmålene jeg stilte, da han avbrøt med: «Du Kristopher, hvordan er det egentlig å ha sex uten forhud?»»

En av de mest minneverdige opplevelsene i SmiS-karrieren er nok når Truls Torgersen og jeg skulle intervjue Kristopher Schau backstage, før en konsert på Checkpoint Charlie. Og til dere som har vært backstage på Checkpoint; dere vet at der er det intimt, så man må sitte tett og har ingen mulighet til å rømme om det skulle oppstå en klein situasjon. Jeg satt på lydopptakeren og begynte med et par søte, uskyldige spørsmål om hvordan det var å være i Stavanger. Torgersen hadde holdt kjeft en god stund, og hørte på de spørsmålene jeg stilte, da han avbrøt med: «Du Kristopher, hvordan er det egentlig å ha sex uten forhud?» Jeg ble helt satt ut og tenkte «fuck, var dette greit å spørre om?».  Schau tok heldigvis det hele med stor ro og begynte å legge ut om hvordan grilla forhud smaker.

Så takk til Truls for å ha satt standarden på SmiS-intervjuene mine i ettertid. Det har endt opp i scener hvor Egil Hegerberg har daska meg på rumpa med håndkle, jeg har fått vite hva som får Åge Sten Nilsen til å gråte og jeg har vært på kjendisfest med Åse Kleveland hvor buksa til Stian Blipp revna. Opplevelser for livet.

Søknadsfrist for ny kulturredaktør er 5. desember, så jeg veit jo ikke i skrivende stund hvem dette blir, men jeg håper det blir en person som legger en bit av sjela si i denne jobben og bruker tida si på SmiS fordi h*n har lyst, ikke fordi h*n må for å føle seg fortjent til lønna. Og ikke mist; en som er like godt til å provosere som meg. Det har vært mange sinte og irriterte folk som har reagert på noe i SmiS, og slik skal det fortsatt være. Det skaper mer blest rundt SmiS, enn de får endra på innhold, så de får klage i vei.

Masse lykke til videre til alle mine nåværende, kjære kolleger og til de nye som starter i redaksjonen i januar. Håper dere får en knallgod nettside og et magasin det går rykter om langt utenfor Rogalands grenser.

-Mia Langås Flåta, kulturredaktør

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.