KRONIKK: Kult å konte?

0

Ah, nå er endelig kontesesongen ferdig. Den vakre tida i begynnelsen av hvert semester der studenter gis muligheten til å blåse to måneder på det de ikke fiksa i forrige halvår. Er det egentlig verdt det? Og hva kan du gjøre med det?

_OST1008

Det finnes gode grunner til å konte: Du blir syk, eller stryker. En lovlig men mer skummel grunn er å trekke seg på eksamen fordi du ikke føler at du får en veldig god karakter, eller at eksamen var så fryktelig vanskelig. Husk at det er vanskelig for alle, og at karakterer også settes i forhold til hvordan de andre gjør det. Det hender at halve klassen konter på grunn av vanskelig ordinær eksamen, og de få som strever seg gjennom den kjipe prøven, blir belønnet med en knallgod karakter.

Konting er for tiden som kredittkortgjeld er for pengene dine: Du låner tid, men betaler tiden med dyre renter. I nøden er det greit nok, men begge deler er det lite fornuftig å finansiere festinga med eller å bruke på grunn av dårlig planlegging. I neste semester blir du da enda dårligere rustet til å klare de fagene du skal ta da. Hvis du konter igjen fordi du igjen føler deg dårlig forberedt, så har du det gående. Hvor mange ekstrasemester har du lyst til å ta egentlig?

Ta heller grep nå. Stå på og kom i gang tidlig. Når du først er i gang, kan vi hjelpe deg. Biblioteket i KE har Studieverksted som kan hjelpe deg å få bedre studieprogresjon. Vi hjelper med alt fra hvordan man legger opp strategier for fagstudier og eksamen, til hjelp til å skrive oppgaver. Vi har drop-in tirsdag og torsdag etter lunsj, i kjelleren på biblioteket, og du kan bestille time på studieverkstedet@uis.no. Håper vi snakkes.

– Astri Kvassnes, Student og mentor i Studieverkstedet.

 

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.