KOMMENTAR: Frykten for at noen skal høre deg tisse

0
Illustrasjonsfoto. Merket for gjenbruk.

Kommentar: Frykten for at noen skal høre deg tisse

I likhet med mange andre liker jeg ikke gå på do uten musikk. Det er nærmest blitt en vane å finne en sang før jeg beveger meg inn på toalettet. Men er det egentlig en vane eller uvane? Og gjelder dette kun oss kvinner?

Tekst: Astri Sjursen

Fobi

Paruresis eller sjenert blære er antatt å være veldig vanlig. Det går ut på at man sliter med å tisse når andre er i nærheten, eller man innbiller seg at de er det. Fobien rammer faktisk flere menn enn damer. Noe som kan hjelpe på dette er lyder som overdøver lyden egen urinering. Spesielt musikk og rennende vann har vist seg å fungere. Men alle som hører på musikk har vel ikke denne fobien?

Flaut

Jeg har blitt fortalt av venninner at de legger dorull nedi doen for å hindre at det skal komme lyd. Er det virkelig så flaut å høre noen tisse? Skal man tro Universitetet i Agder er det faktisk det. De har laget en fellesdo hvor de spiller musikk. Meningen med dette er å gjøre do-besøk litt mindre flaut.

Bare en (u)vane

Selv har jeg ikke problemer med å tisse på offentlige toaletter. Bare hjemme tar jeg frem mobilen og setter på en sang jeg bare får hørt mellom ca. 20 sekunder av før jeg slår av lyset og lukker døren inn til toalettet. Som oftest ser jeg på et offentlig do-besøk som et sted å spare noen kroner, for let’s face it, dorull er ikke det gøyeste å kjøpe med det lille stipendet vi studenter får, spesielt for en som drikker (og tisser) godt mer enn gjennomsnittet.

Er det så nøye om vi ønsker å høre noe annet enn lyden av urin? Enten det er av kjedsomhet, fobi eller en annengrunn, kan ikke vi få lov til å høre på musikk uten å bli kritisert?

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.