Kommentar: Den falske tidsklemma

0

Kommentar: Den falske tidsklemma 

Tekst: Anne Marie Lund

«Det har jeg ikke tid til» var det første jeg sa da jeg ble anbefalt å bli engasjert i studentmiljøet. Dette kan jeg med trygghet si at jeg angrer på i dag.  

Studietiden beskrives av mange som «den beste tiden i livet». Etter en lang sommerferie var jeg uthvilt og klar for å bli student. Den beste tiden i livet sto foran meg. Tenk det. Livet som student startet egentlig ganske dårlig. Jeg gikk en sjelden gang i forelesning, men aller helst ikke. Jeg ankom sjelden før jeg måtte og dro alltid rett etterpå. I ny og ne ble jeg overtalt til å ta en kaffe i Bokkaféen. Jeg visste hvor AR og KE lå. Attende? Hvilken bygning er det? Hvorfor kan jeg ikke kjøpe alt i bokhandelen? Den beste tiden i livet viste seg å være ganske forvirrende, kjedelig og ensom.  

Men hvorfor ville jeg ikke bli engasjert egentlig? Jeg hadde alltid engasjert meg før. Både på skolen, i lokalsamfunnet og i organisasjoner. Men å bli engasjert på universitetet? Det kom ikke på tale. Jeg hadde hverken tid eller lyst. I tillegg gikk jeg jo på universitet for å få en utdannelse – ikke for å bli med i organisasjoner. Så feil kan man altså ta. 

Til tross for tidligere motstand valgte jeg å engasjere meg, og for en reise det har vært! I dag er jeg privilegert nok til å ha blitt valgt som leder av Velferdstinget, i tillegg til å ha flere studentverv på universitetet. Jeg har blitt kjent med mange nye mennesker på tvers av studier og studiesteder – både lokalt og nasjonalt.  

Hva skjedde egentlig med tiden jeg ikke hadde? Helt ærlig er jeg ikke helt sikker. Det eneste jeg kommer på er strikkegenseren foran meg, som aldri har blitt ferdig. Og at jeg kanskje ikke ser like mye på tv-serier lenger. Det er en liten pris å betale for gleden det har gitt meg å gjøre noe betydningsfullt under den korte tiden som student.  

Kjære studenter – jeg vil av hele mitt hjerte anbefale å engasjere dere. Engasjement beriker livene våre, og det finnes noe for hver smak. Enten du er interessert i kultur, miljø, humanitære forhold, politikk eller noe annet. Vi må ta eierskap til studietiden vår. Det er først og fremst utenfor forelesningssalene at studietiden blir den beste tiden i livet vårt. Det er her vi knytter vennskap for livet. Ikke gjør som meg og la dere lure av den falske tidsklemma. 

Og til slutt. Hvem er de engasjerte, og hva gjør de egentlig? Jo, det skal jeg fortelle deg. Det er de helt fantastiske menneskene som hver dag jobber for at deg og meg skal få en bedre studenttilværelse. Det er de tillitsvalgte som jobber for våre rettigheter. Det er de fantastiske frivillige som arrangerer de kuleste studentfestivalene for oss. Det er linjeforeningene som prøver å lage et samhold mellom studentene, både gjennom faglige og sosiale møteplasser. Det er studentidrettslagene som vil gjøre idrett tilgjengelig for alle. Det er de humanitære organisasjonene som kjemper mot urett. Det er Folken som beriker oss med kultur i hverdagen. Det er studentmedier og podcaster som underholder og informerer. Det er studentdemokratiene. Det er oss, det er deg og mye mer. 

Kjære engasjertmiljø – jeg hyller dere for jobben dere gjør! 

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.