Komiker som elsker McDonalds og Surf In-baguett

0

Fredrik Brimsø begynte med stand up for åtte år siden. Siden den gang har han blitt ferdig med puberteten og har levd av stand up en god stund. I november 2015 satte den nesten to meter lange Madlagutten opp soloshowet «Skadefryd» på Kverulantkatedralen.

fredrikbrimsoe
Tekst: Tormod Husebø
Foto: Linda Winther

Brimsø er fast innslag på komiklubber i Rogaland, og landet for øvrig. Brimsø sitter komfortabelt i en dyp skinnstol, omringet av utallige tegneserier og figurer med Ninja Turtles-motiv.

Hva er den beste gaven en komiker gi som julepresang?
– Husfred. Det beste er når en komiker lover å ikke vitse så mye i selskapene og familiegreiene. Det blir fort for mye.

Hva er yndlingsrestauranten din i Stavanger?
– Hjemme på kjøkkenbordet. Ikke glad i å spise ute blant folk. Hvis jeg først skal ut å spise, så liker jeg at det er et lunt sted, halvbra musikk; McDonalds.

Ikke formell gourmetspising?
– Jeg blir ille til mote hvis jeg er ute på et sted hvor det ligger i kortene at jeg gjør noe viktig. Når jeg skal ut å spise, skal det være veldig casual – vi er bare ute og spiser, vi. Skal ikke se ut som jeg feirer en forfremmelse eller fått ni unger. Det er bare mat og maten skal i trynet, det er det viktigste.

Brimsø forteller om når han var på Gordon Ramsey restaurant i London
– Folk satt og stirra på meg. Hvis jeg skulle på do, så kom det folk og la lokk og kjele oppå maten. «Please, sir». Kjeften på deg. Setter pris på god service men når det bikker over, så får jeg lyst til å tygge av meg armen.

Litt etterpå så jeg et TV-intervju med han Kjell Magne Bondevik, statsminister-presten. Han ble spurt om han noen gang hadde sneket seg inn på en fotballkamp. Han svarte ja. Kunne presten snike seg inn, så kunne jeg snike jeg og.

Hva synes om du de typisk stavangerske spisestedene; Patrioten i Hillevåg, Reinskau og så videre?
– Jeg heier på Stavanger-stedene, og Patrioten er jo kåret til de beste komlene i byen. Men jeg satte de på tredjeplass sist jeg smakte de. Sorry, men du slår ikke bestemor eller mamma sine.

Tøff konkurranse?
– Vi har alle et filter med nostalgi. Si du er oppvokst et steinkast fra Patrioten, så smaker nok de komlene der helt vidunderlig. Jeg for eksempel, digger baguetten på Surf-In på Madla. Hvis jeg satt på «death row» og fikk velge mitt sist måltid, så hadde det blitt den.

Hva er bydelen som står ditt hjerte nærmest?
– Jeg blir ganske nostalgisk og lett romantisk når jeg går forbi gamle stadion på Eignes-området. Da føler jeg meg vel.

Gikk du på Viking-kamper der?
– Ja, mange ganger. En gang sneik jeg meg inn på fotballkamp på gamle stadion. Det var hull i gjerdet bak den ene bua. Det var stas. Jeg så kampen med ennå mer adrenalin enn vanlig. Hele kampen så var jeg sikker på at vi ble snart kastet ut, men det gjorde vi ikke. Litt etterpå så jeg et TV-intervju med han Kjell Magne Bondevik, statsminister-presten. Han ble spurt om han noen gang hadde sneket seg inn på en fotballkamp. Han svarte ja. Kunne presten snike seg inn, så kunne jeg snike jeg og.

Andre bydeler som du synes er spennende?
– Stavanger Øst er pulserende, veldig mye som skjer og mange folk som vil skape noe. Jeg heier veldig mye på Stavanger Øst altså. Synes det er kult med «Innovation dock», ølbarer og Tou Scene. Så lenge folk vil ting, er jeg fornøyd. Hvis det er en ting som jeg forbinder med stå-på-vilje, så er det Østre Bydel.

Er det de samme tingene som driver Fargegata?
– Det er noe der. En lar seg jo inspirere av andre, og når en har en pådriver slik som mr. Fargegata himself, Tom Ur Kjørsvik, så blir ting gjort.

Les også: Fucked up kid

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.