Kolumbus: – Vent på neste buss

1
GOD PLASS: Kolumbus oppfordrer studenter til å være tålmodige i pressperiodene. (Foto: Karoline Skarstein)

Bussene skulle etter planen fulgt sommerrutene ut uken, men grunnet en del overfylte avganger til og fra Universitetet, har Kolumbus allerede utvidet rutetilbudet.

«Har du fått med deg at vi kjører ekstra avganger mellom Stavanger og UiS denne uken?», spurte Kolumbus i en SMS til de nye studentene ved Universitetet, tirsdag ettermiddag.

De ekstra avgangene gjelder rute 6, og rute X60 som begge kjører gjennom universitetsområdet. Resterende ruter kjører etter den ordinære sommerplanen. Kolumbus presiserer på sine nettsider (ekstern lenke) at de ekstra avgangene kun gjelder mellom Stavanger og UiS, og  ikke til og fra Sandnes.

Godt busstilbud

Kolumbus har mottatt flere klager, blant annet på busselskapets Facebook-side der flere studenter ytrer frustrasjon over overfylte busser. Som omtalt i Aftenbladet, gjelder klagene både rutetilbud og kapasitet.

«Dere samarbeider jo med fadderuken på UiS, og vet dermed hvor mange studenter som starter hvert år. Lærer dere aldri?», spør en av dem som har henvendt seg til selskapet gjennom sosiale medier.

Elisabeth Tostensen, kommunikasjonsrådgiver i Kolumbus, er likevel ikke enig i at tilbudet har vært for dårlig.

– Det er nå satt opp ekstra ruter for UIS. Det er et av områdene med best kollektivtilbud akkurat nå, med over ti avganger i timen.

Tostensen sier de dermed leverer et bedre tilbud enn Fadderfestivalen har bedt om. Nå oppfordrer hun studenter til gjerne å vente på neste buss i pressperioder.

– Det er enkelte avganger som har blitt veldig fulle, men så kommer det gjerne tomme busser like bak, sier hun.

Gratisbuss for fadderbarn

Som tidligere år, har Kolumbus i samarbeid med Fadderfestivalen tilbudt gratis buss til fadderbarn under festivalen. Tostensen forteller at det var noe problemer i starten, spesielt knyttet til en del utvekslingsstudenter grunnet utenlandske telefonnumre.

 – Det gjaldt veldig få og skal nå være i orden, men er det noen som likevel ikke har mottatt gratisbillettene sine kan de komme innom oss på festivalområdet.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.