Klaus Mohn er ny rektor på UiS

0

Klaus Mohn er ny rektor på UiS

I dag kunngjorde Universitetet i Stavanger at universitetstyret har vedtatt å ansette professor Klaus Mohn (54) som rektor ved UiS fra 1. august 2019.

I en pressemelding fra universitetet sier Mohn at han vil sette fart og retning for UiS, i samarbeid med studenter og ansatte.

– Jeg har vokst opp sammen med UiS og sett den rivende utviklingen på nært hold, både fra utsiden og nå fra innsiden. Derfor har jeg ambisjoner på vegne av universitetet. Med en karriere i grensesnittet mellom akademia, næringsliv og samfunn, er jeg svært glad for denne flotte muligheten til å bruke kompetansen i en stor og meningsfylt ledergjerning, sier Mohn om sin nye jobb, sier Mohn i pressemeldingen.

Lang fartstid i akademia

Mohn er professor i petroleumsøkonomi på Handelshøgskolen ved UiS. Han er utdannet samfunnsøkonom, med doktorgrad fra Universitetet i Stavanger. Han har også utdannelse i engelsk og historie.

Mohn har jobbet som forsker ved SSB og DNB Markets og hatt flere stillinger innenfor økonomi, finans, strategi og kommunikasjon i Statoil (nå Equinor), deriblant sjeføkonom i perioden 2009-2013. Han har vært ansatt som professor i full stilling på UiS siden 2013.

Professor Mohn sitter også i to av regjeringens ekspertutvalg: ett som skal evaluere Mineralloven og ett som skal vurdere klimarisiko for den norske økonomien.

Enstemmig valgt

Det var et enstemmig universitetstyre som valgte å tilby rektorstillingen til Mohn.

– Dette er en historisk dag, ved at vi har fått den første tilsatte rektoren for universitetet. Jeg er trygg på at nå vi har valgt den rette kandidaten til å videreutvikle UiS, sier nåværende rektor og styreleder Marit Boyesen i pressemeldingen fra UiS.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.