Klare for skeivå

0
StOr sammen med åtte andre studentorganisasjoner satser på at mange studenter vil bli med i årets parade. Fv. Una Ruzic – faddersjef, Ingrid Langdalen – Uisi-styret og Julia Andberg – Leder av Uisi

TAPPETÅRNET: – Jeg vil ikke si at jeg var skuffet over oppmøte i fjor, men jeg skulle ønske at flere hadde deltatt. Det er ikke sikkert at det er studentene sin feil at vi ble så få, kanskje informerte vi ikke godt nok om at Universitetet hadde sin egen parole i paraden, forteller Una Ruzic som er faddersjef ved UIS.  

Et initiativ fra StOr i år sammen med åtte andre studentorganisasjoner, var nettopp det å ha en workshop i forkant av PRIDE-paraden hvor folk kunne komme å få t-skjorter, plakater og mye annet stæsj som de kunne pynte seg med til årets parade. Allerede da dørene åpnet til workshopen strømmet det inn med folk, og dersom de fremmøte møter opp til paraden på lørdag vil de vises godt igjen. 

Vi prøver å samle alle for kampen, vi må bare gi det litt tid så kommer resten av klassen vår, det forteller Liv-Åse Hessvik-Lorck som er leder for statsviterne på UiS.

Sammen med Hessvik-Lorck var det flere statsvitere som var i gang med å forberede seg til lørdagens parade. 

(f.v: Simen Ekeberg, Liv-Åse Hessvik-Lorck – Leder statsviterne UiS, Amalie Skaiå Larsen – Leder Yata, Eira Aas Eide – økonomiansvarlig Yata og Trym Are Selland Johnstuen)

– Vi tenker at mangfold er veldig viktig, at vi inkluderer og vise respekt for at alle skal få lov til å vise hvem de er. Vi tror også at desto flere vi går sammen desto lettere er det for de som føler seg usikre på å være seg selv, fortalte statsviterne.

Heist Pride-flagget

Flere har gjerne merket seg at allerede på mandag hadde UiS hengt opp pride-flagget utenfor Arne Rettedalshus, nå henger det også utenfor Tappetårnet. Det synes Hessvik-Lorck er et viktig signal til andre skoler i landet.

– Vi synes det er kult at UiS flagger med pride-flagget, det er mange andre universiteter i Norge som ikke gjør det. Det sender viktige signaler til de andre skolene vi har her i landet, forteller hun.

– Kampen er ikke over

Årets tema for paraden handler om historien til den moderne kampen for LHBT-bevegelsen som startet for 50 år siden under Stonewall-opprøret i New York. Faddersjefen mener vi har kommet langt i Norge siden den gang, men at det fremdeles finnes grupper der det ikke er oppnådd full likestilling. 

– Vi kommer til å delta på paraden for å støtte kampen for like rettigheter, til tross for at vi har kommet ganske langt i Norge. Det finnes alltid noen grupper der det ikke er oppnådd full likestilling, derfor er det viktig å markere at man har kommet  langt i kampen, men at det er grupper som enda ikke har fått sine rettigheter, sier Ruzic.

Jeg tror vi har en del å jobbe med når det kommer til transseksuelle sine rettigheter, men at homofili har blitt mer og mer akseptert. Det finnes alltid noen grupper der det ikke er oppnådd full likestilling, derfor er det viktig å markere at man har kommet så langt som man har kommet og for de som ikke er der enda, forteller Ruzic videre. 

De som ønsker å gå med UiS i årets parade kan møte ved torget i Stavanger klokken 12:30 på lørdag. 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.