Klar for sin siste Studentliga-sesong

0
STUDENTLIGAEN: Det går mot nok en sesong på SIF-banen. (Foto: Magdalena Hestholm/Arkiv)

Fotballglade studenter kan glede seg til helgen, når vårens første Studentliga-kamper spilles. For ligasjefen er det en spesielt spennende sesong. 

13 lag, 36 seriekamper og hundrevis av spillere. Det er igjen klart for Stavanger studentliga for studentene i Stavanger. Leder for ligaen, Daniel Garip har allerede presentert kampoppsettet og håper det blir en god sesong. 

– Det er ikke rekord, men vi er fornøyd med antall lag i år. Kampoppsettet er klart og vi gleder oss, sier Garip.

På det meste har 17 lag vært påmeldt serien, men årets 13 ligger på gjennomsnittet. Lagene kommer består av studentforeningene i Stavanger, og derfor tror Garip det blir høy temperatur og rivalisering også i år.

FAIR PLAY: Turneringssjefen Daniel Garip håper på fair play og spennende kamper.

– Det kan nok bli tøffe kamper, og styret håper på fair play, jevne og spennende kamper, sier ligasjefen.  

Nytt lag og BI-comeback

BI Superhunks har tidligere gjort det godt i ligaen, men deltok ikke i fjorårets turnering. I år er de tilbake. Det samme er Petroleumsingeniørene i SPE Stavanger. Lagenes størrelser varierer fra 10 -12 faste spillere, til grupper på 30 – 40 som rullerer på å spille. 

– Vi er glade for at mange vil ta del i turneringen, og vi er fleksible med tanke på lån av spillere, sier ligasjefen. 

Påmeldingsavgiften har de siste årene økt noe, til dagens 400,- per lag. I år vil styret investere kronene i å leie inn dommere tidligere enn før. I år vil de ha inn profesjonelle dommere allerede i semifinalene. 

– Det er noe vi i styret har tatt initiativ til, men vi håper på innspill underveis.

Siste år som leder

Daniel har vært styremedlem i tre år, og leder i to av dem. Denne våren blir hans siste i sjefsstolen. Den fotballinteresserte lederen har selv spilt hver sesong, også denne. For laget Tappetårnet skal han, i tillegg til programmering av nettsiden, spille både i Studentligaen og i ordinær serie utenom. 

– Det har vært veldig gøy, og det er like gøy hvert år. Selv om det er mye jobb før sesongstart og før finalen så er det nok ikke vervet som tar mest tid, sier Garip.

Han legger til at det nå trengs nye styremedlemmer i ligaen. Ved førstkommende generalforsamling håper han derfor det kommer flere som kan være interessert i å drive ligaen fremover. 

– Vi kaller inn via Facebook og nettsiden. Hvis du vil være med, følg med der, avslutter Garip. 

 

Studentligaen våren 2020 Gruppe 1:

Studentligaen våren 2020 Gruppe 2:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.