Kjendisportrett: Lever guttedrømmen

0

Kjendisportrett: Lever guttedrømmen

Av Pernille Filippa Pettersen  

Med utsolgte konserter landet over, ser det ut til å bli en pangstart på det nye året for Sondre Justad (27) 

– Jeg har aldri forventninger til at noe skal gå veldig bra. Jeg tenker alltid det verste. Hvis jeg slipper ny musikk blir jeg heller positivt overrasket. 

For Sondre Justad har de positive overraskelsene stått i kø. Noen av dem kan han takke læreren på teaterutdanningen i Verdal for, selv om hun kastet han ut. Det var nemlig etter studenttilværelsen i den lille bygda i Nord-Trøndelag at han skjønte at det var musikken han burde satse på. 

– Læreren min sa til meg: ”Du er en artist, ikke skuespiller. Du må begynne å stole på det du skaper.” Det var en tung beskjed å få, men jeg dro hjem til Nord-Norge og satset på musikken.  

Sammen med en kompis gikk Justad i studio og skrev Nu har du . Etter det begynte det å skje ting. 

Riv i hjertet 

Da han slapp sin første singel i 2014 og debutalbumet Riv i hjertet året etter, ble livet til 27-åringen fra Henningsvær snudd på hodet. Plutselig ville alle ha en bit av gutten bak de ærlige og fengende låtene som ble spilt på radio.  

– Det har skapt en helt ny livsstil. Jeg får reise rundt for å spille for folk, og møte nye mennesker. Bandet mitt er som en familie. Det blir lite søvn, mye reising på natta, og lange timer i studio, men jeg elsker dette livet. 

Føler og snakker på norsk  

I kontrast til flere unge norske artister, har Sondre valgt å synge på morsmålet. Han vil at musikken han lager skal være som en god venn i gode og dårlige tider. Da kreves også en god dose ærlighet.  

– Det er noen tekstlinjer her og der som jeg angrer på. Men det tror jeg er bra, at det er et godt tegn på at jeg er personlig og ærlig. Jeg går så langt jeg kan, og så kan jeg angre, men fortsatt stå inne for det. Jeg kjenner noen ganger at det er litt ubehagelig, men det går som oftest bra. Jeg vil at tekstene mine skal være nær lytteren.  

Popstjerne 

– Det var ikke alltid like lett å være kid 

Når ting ikke sto så bra til hjemme ble musikken et tilfluktssted for Justad. Slik vokste drømmen om å skape noe i form av musikk og teater fram. Justad forteller at det handlet om å få uttrykk for følelser. Lite visste han at han en dag skulle leve av å skape musikk.  

– Jeg ba til Gud om at jeg skulle bli popstjerne, sier han og ler.  

Paradis 

Mye har skjedd siden Sondre Justad lagde musikk på gutterommet hjemme i Henningsvær. Nå er han aktuell med den nye singelen Paradis og skal i april 2018 ut på Norgesturné, deriblant på Folken i Stavanger, 13. april. 

– Jeg gleder meg veldig mye til å dra på turné. Sist gang var jeg i Stavanger var etter at vi hadde vært på en lang turné, og folk tok oss i mot som om vi var på hjemmebane. Jeg har hatt veldig fine opplevelser på Tou Scene og på Stavanger Konserthus. Det har vært full sal begge gangene.  

 

10 kjappe med Sondre Justad:  

Hva er din flaueste opplevelse? 

– Jeg sprang opp på scenen i Langesund og ropte ”Hei Arendal”. Det var som at hele verden raste sammen. Jeg så ut over publikum og alle ansiktene falt sammen. Det var skikkelig ubehagelig, men jeg tror kanskje jeg fikk rettet det opp under konserten. Jeg håper hvert fall det.  

Har du et tips til studenter der ute? 

  • Det beste tipset jeg kan gi er å ikke studere eller gjøre noe bare for å gjøre det. Gjør det som gjør deg lykkelig! 

Hva er ditt drømmestudie 

  • Det må være en utdanning som handler om menneskerettigheter. 

Hva leser du akkurat nå? 

  • Jeg skal begynne på Memoarer av Bob Dylan 

Har du en favorittserie? 

  • Jeg ser ikke så veldig mye på serier. Men den siste jeg så var Narcos.  

Har du en favorittsang? Det er så klart ikke lov å si sin egen. 

  • Favorittsang.. Akkurat nå, må jeg si da, for jeg har ikke en all over. Night – Frank Ocean. Den er så syk. 

Hvor ser du deg selv om 10 år? 

  • Da håper jeg at jeg har blitt enda bedre på å skrive låter. Og så håper jeg at jeg kan utrette mer for verden, mer rettferdighet. 

Favorittmat? 

  • Lammelår, bakt tørrfesk og sprøstekt torsketunge.  

Hva drikker du helst ute på byen?  

  • Whiskey Sour. Da koser jeg meg.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.