KÅSERI: Jackson-tryner og selvmotsigelser

0

Konstanse Åkermann, Kåseriet.

Kåseriet er en fri og humoristisk spalte der alt kan tas opp. Spalten skrives av Konstanse Heide Åkerman.

Vurderte å skaffe meg makt i mediene, men fant ut at det var litt dyrt. Da trenger du nemlig …
Falske vipper
Hair-extensions
Gele-negler
Spraytan
Solarium
MASSE sminke
Og skal du virkelig bli kjent trenger du …
Silikon
Ny rompe
Neseoperasjon
Botox
Restylane
Teosyal

Alt dette pluss litt til har nemlig dagens toppbloggere. De legger seg stadig under kniven og dokumenterer det godt på bloggen. «Ny silikon-operasjon», «se den nye nesen min», «leppefylling i dag – les alt på bloggen». Disse overskriftene kunne heller blitt byttet ut med «jeg har syke komplekser», «jeg trenger hjelp», eller «vil jeg oppnå bekreftelse nå»?

illustrasjon_kåseriIllustrasjon: Ewa Barbara Mundhenk

De vandrer rundt med sine «Michael Jackson»-tryner og forteller de unge leserne sine at de ikke anbefaler å operere seg. Samtidig dokumenterer de alt om operasjonene på bloggen med henvisninger til hvor de gjorde det og alt om opplevelsen. Det er som å si til unge at de ikke skal drikke alkohol for så å fortelle hva de burde drikke hvis de skal drikke. Videre babler de i vei om at alle er fine som de er. Blir vel gøy å fortelle barna sine at de er fine som de er og ligner på mamma slik hun så ut før – men så opererte hun seg.

Friske folk på sykehus. Flere bloggere og kjendiser opererer seg i dag. Tenk litt over det. De er friske mennesker som frivillig legges inn på sykehus for å operere seg. Operasjon er ikke for friske mennesker. Men så klart er vel livet mye bedre hvis du har altfor store pupper og «duck-face», så man kan jo forstå beslutningen. De gir en ny dimensjon til utrykket «man må lide for skjønnhet».

«Det er jo godt at noen har tatt på seg oppgaven å fortelle kvinner alt som er feil med utseende deres. Ikke nok med det, de har også massevis av forslag til hvordan du kan fikse det»

Men det er faktisk ikke bloggerne og kjendisene sin egen feil. De falske skjønnhetsidealene frontes overalt. Pornoindustrien, sminkeindustrien og sosiale medier som Instagram bidrar godt til skjønnhetstyranniet. Det er jo godt at noen har tatt på seg oppgaven å fortelle kvinner alt som er feil med utseende deres. Ikke nok med det, de har også massevis av forslag til hvordan du kan fikse det. Du kan sminke nye beinstrukturer inn i ansiktet ditt, operere deg til du ser ut som Michael Jackson og ta solarium til du smelter. Bloggere og kjendiser er dermed bare promotører for skjønnhetsidealet, og ikke skaperne.

Lenge leve selvopptattheten! Barn dør av sult i Afrika, mennesker dør i krig i Syria og samtidig i Norge fyller jenter inn større lepper. Så går de og bestiller seg tjue nye klesplagg fra Nelly og skriver om hvilken café de var på den dagen. Dagens medier heier på selvopptatthet. Bloggere får flere tusen lesere gjennom et helt sykelig fokus på eget utseende. «Likesene» tikker inn for de som legger ut lettkledde bilder støtt og stadig på Instagram, gjerne i bikini med trutmunn. Hvor skal dette ende? Til slutt får vi et kjønn som er vandrende operasjonsbord med knallrosa hjerner.

Selvutvikling innenifra er redningen. Istedenfor å utvikle seg til å bli en selvopptatt psykopat-Barbie burde jenter oppfordres til selvutvikling og det å opparbeide selvtillit innenifra. Men den løsningen gir jo ikke «likes» og følgere, så det blir nok nedstemt. Hvem vil vel gå rundt uten sminke og med selvtillit? Mer om dette kan du lese på bloggen … Aldri.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.