Julestemning i oktober

0

Visse tradisjoner må man visst være med på som nyinnflytta student i Stavanger. Tenning av vinterlysene i Fargegata er en av dem.

Alle slags mulige folk flokket ned til den varme, fargerike gata i kveld. Gamle som unge. Klokka 20:00 skulle lysene skinne atter en gang. Morten Malo er 22 år, har akkurat slått seg til ro med studier på Universitetet i Stavanger og splitter ny leilighet. Han er opprinnelig fra Oslo, men nå studerer han barnevern og trives.

– I forkant hadde jeg hørt noe negativt om byen, og hvert fall studiet. At det var et utdatert studie og dårlig studentliv. Det regner mye her, men det blir man heldigvis vant til og byen var mye finere enn forventa.

Kan være ensomt

Den grønne regnjakka er som regel på når Malo skal ut av leiligheten. Det har rett og slett blitt en vane når han ikke kan stole på værmeldingen. Han mener det er vanskelig å få venner her.

– Det er vanskelig siden det er så mange fra Stavanger og de ikke leter etter nye venner. Jeg liker meg i denne gata siden utestedene er i et lukket område og man møter folk overalt.

Noe for alle

Han står midt i folkeyret mellom Cirkus og Hanekam. De forskjellige utestedene selger pølser, lapper, kaffe og kakao. Han kjøpte en kakao med krem mens han ventet i spenning på lysene. Akkurat her i Fargegata trives han, men i dag vet han ikke hva han skal forvente.

– Jeg har ikke lest noe om hva som skal skje, men jeg tror jeg kommer til å dra på dette hvert år. Det er tross alt noe å gjøre. Det hyper opp til jula. Det blir nok god stemning.

Lysene skulle altså tennes 20:00. Litt før begynner menneskene å telle ned, og det går fra et skumrende mørke til varmt lys i alle slags farger. Du hører folkemengden utbryte et beundrende «Ååå».

– Dette var skikkelig fint. Jeg forventa ikke at lysene skulle være i så mange farger. Heldigvis var det opphold når lysene gikk på, og derfor var det absolutt verdt det på tross av litt regn tidligere, avslutter han.

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.