Jentemiddagen er tilbake

0
Start: Det er organisasjonen som står bak initiativet. Foto: Start UiS

Den internasjonale kvinnedagen er snart her. I forbindelse med den har Start på UiS valgt å gjenoppta tradisjonen med å arrangere en jentemiddag for å inspirere flere kvinner til å tørre.

I fjor ble det ikke arrangert noen jentemiddag, selv om det har vært en tradisjon for linjeforeningen. I år har de fått til å arrangere middagen igjen, mye takket være nestleder Gila Hotek. Hun har vært en av de største pådriverne bak prosjektet og er koordinator for jentemiddagen i år.

– Når jeg kom her på Start og fikk høre om jentemiddagen tenkte jeg at 8. mars var en bra dag siden det var kvinnedagen.

Nestleder i Start Gila Hotek er ivrig etter å få flere kvinner til å ta initiativ og markere seg i næringslivet. (Foto: Philip André Bergset)

Grunnen til at Start arrangerer denne gallamiddagen, er for å prøve å engasjere flere kvinner. Dette er første gangen den blir arrangert på kvinnedagen.

– Det er ikke så mange jenter som tør, og det er ikke mange entreprenører som er kvinnelige her i Norge. Det må vi gjøre noe med. Vi har arrangert det her flere år, men aldri 8. mars, sier en entusiastisk Hotek.

Ønsker mer ut av kvinnedagen

Selv er hun førsteårs-student og dette er hennes første år i Start. Da hun ble med i linjeforeningen var det liten tvil om hvilket prosjekt hun ville ta tak i. Hotek er oppgitt over hvor lite som skjer på kvinnedagen rundt Stavanger:

– Det skjer ingenting i Rogaland 8. mars, noe jeg syns vi bør gjøre noe med. Vi burde feire kvinners rettigheter mer enn det vi gjør i dag. Kvinnedagen bør være en fridag.

På selve jentemiddagen er det flere kjente kvinner som står på programmet. Næringsminister Iselin Nybø, influencer Sophie Elise og andre bransjefolk skal dele sine historier på middagen. Hotek er godt fornøyd med gjestene som kommer:

– Vi har planlagt dette siden rundt oktober i fjor og vi får bra foredragsholdere. Jentemiddagen 2020, Det er tingen!

Håper tradisjonen fortsetter

Selv om kvinnemiddagen i år ikke har gått av stabelen ennå, tenker Hotek allerede lengre fremover. Hun vil at jentemiddagen skal bli en tradisjon igjen og at når folk i Stavanger tenker på kvinnedagen, så tenker de én ting – jentemiddagen til Start.

– Målet for 2020 er 400 til 500 besøkende. 2021 skal bli enda bedre. Med mer erfaring kan jeg være bedre forberedt, skaffe et bedre og større lokale, flere foredragsholdere, flere som er med. Å ha en symbolsk dag, med et arrangement folk kan glede seg til 8. mars hvert år.

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.