Intern Krig

0

Jeremy Renner, Elisabeth Olsen, Chris Evans og Sebastian Stan i Captain America- Civil War

femFilm: Captain America: Civil War
Regi: Joe og Anthony Russo
Skuespillere: Chris Evans, Robet Downey Jr., Scarlett Johansson og Sebastian Stan
Sjanger: Action
Manus: Christopher Markus og Stephen McFeely
Varighet: 2t. 27 min

Anmeldt av Andres Haugen Vikhagen

Captain America: Civil War signaliserer starten på Marvels fase 3, og fortsettelsen i Marvels delte univers. Filmen er den trettende i rekken og den tredje Captain America filmen. Den er basert på en av de mest kjente tegneseriene fra Marvel, og inneholder så å si alle superheltene vi har blitt kjent med siden Iron Man starten dette universet i 2008, i tillegg til to svært etterlengtende karakterers inntog.

Etter de mange hendelsene som har blitt portrettert i de foregående Marvel filmene vil nå myndighetene rundt om i verden gjøre The Avengers om til et organ styrt av FN. De skal operere når, og bare når, FN ser det som absolutt nødvendig. Denne politiske innblandingen fører til gnisninger innad i The Avengers, og spesielt mellom Iron Man (Downey Jr.) og Captain America (Evans). Uenighetene fører til at det bryter ut krig innad i gruppen, og vennskap settes på prøve. Avengers må kjempe mot hverandre for det de mener er det beste for verden.

Dette er en film som inneholder en mange karakterer, og sees på av mange som en Avengers 2.5. Men det er viktig å huske på at det fremfor alt egentlig er den tredje Captain America filmen. Det er derfor deilig at Russo brødrene har klart å sette det meste av fokuset på Captain America, og det fremkommer virkelig at det er hans film. Oppbygningen av filmen er ganske lik den vi fikk presentert i «The Winter Soldier», og er i likhet med sin forgjenger en veldig god action film.

Captain America: Civil War inneholder som sagt mange karakterer, men der det store flertallet allerede er introdusert for oss. Thor og Hulk er de eneste superheltene som ikke er med i denne, men som har vært introdusert tidligere. I deres sted finner vi istedenfor nykommerne Black Panther (Chadwick Boseman) og Spider-Man (Tom Holland), som for første gang setter sine føtter i MCU. Disse to karakterene er to av Marvels aller mest folkekjære, og det var knyttet ekstra store forventinger til dem. Heldigvis utgjør de to noe av det beste med hele filmen. Både Boseman og Holland portretterer de to heltene på en fantastisk måte, og det er deilig å se en tenåring faktisk spille tenåringen Peter Parker aka Spider-Man, og ikke en mann i sine sene 20-år.

Filmen balanserer godt de mange karakterene så vel som de mange geografiske skiftene som blir gjort i filmen. Den har en veldig dyp og til tider trist og veldig sterk historie som blir fortalt på en fortreffelig måte. Og selv om slåssingen er nydelig å se på, er det underliggende ganske så seriøst og man føler med karakterer på begge sider av krigen. Det som hindrer filmen fra en toppkarakter er en Zemo (Daniel Brühl), skurken, som blir litt lite interessant, og en siste del som ikke lever opp til resten av filmen.

Marvels trettende film i deres delte filmunivers er også en av deres beste. Den klarer godt å balansere de mange karakterene, samtidig som det fremkommer at dette er en Captain America-film. Den har den dypeste og sterkeste historien så langt i det delte universet, og endrer mye av dynamikken som har opparbeidet seg gjennom de siste åtte årene. Det er en veldig god sctionfilm, og vi får endelig se Spider-Man ta del i dette nå svært utbredte superhelt-universet.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.