Indokina på 33 dager

0

 

Som en del av vår nesten tre måneder lange tur rundt i sørøst-delen av Asia og Australias østkyst, tilbrakte vi 33 dager i regionen Indokina. Indokina inkluderer en rekke ”eksotiske” land som Kambodsja, Laos, Vietnam, Myanmar, Thailand, Malaysias fastland og ikke overraskende, en del av Sør-Kina. Nå var vi riktignok ikke i alle disse landene, men jeg satser på at fire av sju land kvalifiserer til å kunne si at man har vært der.

Da vi som to forventningsfulle backpackere somlet ut av flyet 1. mars 2016 kjente vi straks en vegg av intens varme slå mot oss, og det tok ikke mange timer før vi begynte å påpeke at ”okay, varme er digg, men det kan faktisk bli FOR varmt”. Temperaturmåleren vår, Snapchat, viste 34 grader i skyggen og det var litt mer enn to jenter uten tilstrekkelig kunnskap om solkrem og hydrering var komfortable med.

Thailand – elefanter og jallaboder

Første stopp var Bangkok, som kort oppsummert har det aller meste av alt. Styrtrike thaifolk som kjørte om kapp i den pulserende trafikken. Slumområder kun en gate bort fra et luksushotellområde. Gatemat, løshunder, jallaboder, pågående selgere og massasjetilbud rundt hvert hjørne. Det er stort sett alt man forventer seg av en slik by, og enda litt til.

Vi hastet rundt her noen dager for å prøve å se så mye som mulig, før vi satt kursen mot Phuket, der vi hastet rundt enda litt mer før vi dro til et frivilligsenter for elefanter. Her tilbrakte vi en uke omringet av fluer, elefanter og slitne frivillige. Mottoet her var” hvis du ikke har skitne klær når dagen er ferdig, har du ikke jobbet hardt nok”. To ganger om dagen skulle det gjøres ”compost”, noe som egentlig bare er en hyggelig måte å si at man skal plukke elefantbæsj.

anne2

anne

Vietnam – scootertyver og kjendistilværelse

Eventyret fortsatte i mitt favorittland på reisen, Vietnam. Det var her vi for alvor opplevde å få kommentarer fra folk. Først og fremst fra ekle menn, men også fra vanlige folk som bare ville ta bilde med oss. Og når jeg sier oss, så mener jeg egentlig reisefølget mitt på 1.80, med blondt hår helt ned til rumpen. En sensasjon i Asia, med andre ord. Selv ble jeg ofte utnevnt til fotograf, noe jeg kanskje burde blitt litt fornærmet over, men med klær som kanskje burde vært vasket for et par dager siden og svette i pannen var det egentlig en liten lettelse.

anne3

Her hadde vi også vårt første møte med kriminaliteten i disse utviklingslandene. Reisefølget mitt holdt på å krysse veien, noe som faktisk er en ekstremsport i Vietnam, da en på scooter kjørte forbi henne og rett og slett tok lommeboken rett ut av hånden hennes. Jeg hadde kommet litt lenger over veien og hører plutselig at noen roper ”ANNE!”. Jeg tror av en eller annen grunn at jeg holder på å bli påkjørt, så jeg spurter videre og vekk fra den stakkars frastjelte venninnen min.

Kambodsja – Insektspising og c-vitaminer

vaga

Flere ganger i løpet av turen gikk vi forbi boder med friterte insekter, edderkopper og skorpioner, og hver gang spurte vi oss selv ”Hvem er det egentlig som klarer å spise det der?”. Men etter litt for mye kambodsjansk øl og noen nye, gale venner, viste det seg at svaret på det spørsmålet nettopp var oss selv. Først ut var å smake på en edderkopp, før det ble en skorpion og til slutt en liten skilpadde. Ikke vet jeg hvor den matlysten kom fra, men jeg tror det hadde blitt et litt for stort nederlag å komme hjem fra Asia uten å ha spist et eneste innsekt.

anne5anne6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det er ingen hemmelighet at Kambodsja er kjent for sine mange templer. Kulturelle som vi er brukte vi litt tid på å traske rundt i gamle greiene. Plutselig blir reisefølget mitt mot alle odds helt bleik i ansiktet og svimler rundt litt før en turist-kineser med selfiestangen i hånden prikker henne på skulderen og gir henne en c-vitamin. Det skal visst hjelpe mot solen. Ikke lenge etter kommer guiden bort til meg, kikker litt og sier” Your face is so red.” Tusen takk, det er hyggelig at du påpeker det. Man kan trygt si at det var varmt den dagen, og det hjalp lite at man måtte bruke klær som dekket både skuldre og knær.

Malaysia- nasjonalmoské og backpackerparadis

Malaysia var siste land i Indokina, og skiller seg litt ut fra de andre landene. Det er et mye mer moderne og utviklet land, men fremdeles veldig billig. Her levde vi som konger og vi trivdes faktisk så godt at vi bestilte en senere flybillett til neste land, kun for å få et par dager lenger i dette backpackerparadiset. For å få med oss det viktigste av kulturen gjorde vi noe av det mest turistifiserte man kan gjøre (etter å ta bilder med selfiestang), nemlig hoppe på en turistbuss.

anne7

Vi avsluttet Indokina-kapittelet her i Malaysia, før vi nok en gang pakket sekkene og reiste videre mot land som var litt for dyre for oss fattige backpackere. Lærdom vi tok med oss fra disse 33 dagene var at solkrem ikke er overvurdert, vietnamesere stjeler og at insekter kan spises (hvis man har drukket nok).

anne8

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.