Ikke helt et ess i ermet

0

film

treFilm: Now You See Me 2
Regi: Jon M. Chu
Skuespillere:
Jesse Eisenberg, Dave Franco, Woody Harrelson, Lizzy Caplan, Mark Ruffalo
Sjanger: Action/Komedie/Thriller
Varighet:
126 min

Anmeldt av Rafael Motamayor

Første scenen i filmen «The Prestige» forteller at man vil egentlig ikke vite hvordan trikset fungerer. Vi vil tro på at det finnes magi i verden, vi ønsker å bli lurt. Men i en film fungere ikke dette. Du kan enten vise et triks som enkel magi, og ikke forklare noe. Eller, hvis trikset er bare en illusjon, kan du forklare det fordi man forstår at trikset kan gjøres i virkeligheten. Filmen «Now You See Me 2» følger ingen av disse.

De fire rytterne (Eisenberg, Franco, Harrelson, og nykommer Caplan), er tilbake etter ett års pause for å utføre et ny Robin Hood-aktig triks og avsløre uetiske millionærer. Når Walter Mabry (Radcliffe) trusler å drepe rytterne, må de gjennomføre ett nytt ran og finne hvem som er sjefen til Mabry.

Der forrige filmen var dum, men underholdende. Dum underholdning er ikke nødvendigvis noe dårlig, nå i tida kommer stadig flere filmer som er alt for seriøse («Batman V Superman» anyone?). Noen ganger vil man se på en film hvor du trenger ikke å tenke så mye. En film du kan kose deg med kompiser mens du spise popkorn og drikke cola. Dessverre er «Now You See Me 2» bare dumt, og ikke helt underholdende.

Filmen tar seg selv som en seriøs film, og det trengte den ikke. Dette er ikke «The Prestige» eller «The Illutionist». Det som var best med forrige filmen var når rydderne fortalte publikum at noe kult skulle skje, alle i filmen ble spent, og så skjedde trikset. Det var det eneste man trengte, et «Ocean’s Eleven» med magikere. I «Now You See Me 2» får vi lite av dette, og i stedet får vi masse dramatiske scener med karakteren til Mark Ruffalo som har sin egen historie som er ikke så spennende.

Er det noe i filmen som er virkelig i det hele tatt? I slutten av filmen får vi en forklaring på hvordan de laget noen av triksene. Det vi ikke får er hvordan scenen fra traileren der Jesse Eisenberg oppløses i vann, ble gjennomført. Filmen bruker altfor mye digitale effekter for triksene at det er umulig å tro på de. Hvis du bryr deg ikke om troverdighet i en film, eller vil bare se Daniel Radcliffe som en dårlig magiker, vil du like «Now You See Me 2» ganske godt.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.