Ikke forferdelig, bare dårlig utført

0

Filmanmeldelse Knight of Cups
Terningkast to 2
Film:
Knight of Cups
Regi: Terrence Malick
Skuespillere: Christian Bale, Cate Blanchett, Natalie Portman og Wes Bentley
Sjanger: Drama
Varighet: 1t 58 min

Anmeldt av Steffen Kristiansen

Det er ingen som lager filmer som Terrence Malick. Det kan noen ganger være en god ting som ved «The thin red line» eller det kan være en dårlig ting som ved «The tree of life». Knight of Cups er derimot en orgie av vakre visuelle tagninger rundt en lite interessant historie som er dårlig fortalt.

Som ved en hver Malick-film er rollebesetningen full av kjente navn, noe som nesten virker unødvendig i forhold til hvordan de fleste av dem blir brukt i filmen. I hovedrollen har du Christian Bale som spiller en trist og forvirret manusforfatter med navn Rick. Rick har potensiale til å være en interessant karakter. Han er usikker i forhold til sin egen posisjon i livet, og det kommer tydelig frem at han kommer fra en meget trøblete familie med mye historie. Skulle nesten tenkt at filmen heller burde brukt mer tid på å gå dypere inn i den delen av historien heller enn å ha Bales karakter vandre rundt i den ene meningsløse historien etter den andre, mens det blir brukt voice-over for å trykke ned budskapet om hva som kan være meningen med livet.

Om det er en ting å ta fra denne filmen som er positivt så er det det visuelle aspektet. Mange av tagningene er både vakre og innovative, men du blir litt lei av å se Christian Bales ansikt se ut over ting. Enten han er på en balkong, eller på stranden eller hvor som helst. Er også vanskelig å kjøpe alle forholdene han har i filmen i og med han fremstår som slik en uinteressant type. Noen av de små delfortellingene som dukker opp er faktisk ganske interessante. Problemet med dem er kun det at de ender med en gang de har fanget interessen.

Du føler at det er mer å fortelle, mer å utforske. En annen positiv er skuespiller-prestasjonene i filmen. Problemet derimot er at de ikke har så mye å jobbe med. Du føler at karakterene i filmen hadde vært mye mer interessante å følge om filmen hadde tatt seg tid til å utforske de dypere. Istedenfor får vi flere meningsløse tanginger mens voice-overen forsøker å trenge gjennom det pretensiøse budskapet sitt.

«Knight og Cups» er ikke en film jeg kan anbefale. Den er ikke forferdelig, bare dårlig utført. Er sikkert noen som kan få en slags surrealistisk opplevelse ut av å se den, men det funket i hvert fall ikke for meg.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.