Hvordan lage den perfekte Mojito
Kanskje verdens mest populære cocktail, Mojito, er et uslåelig bidrag til enhver anledning. Jeg skal ta dere med gjennom prosessen for å lage, etter min mening, den perfekt Mojito.
Tekst, foto og video: Sindre Kirkaas Normann
Enkelhet er nøkkelen til denne drinken. Jeg har sett mange som overkompliserer prosessen, som for eksempel å bruke pasjonsfrukt eller bringebær i Mojitoen. Hold deg til de mest grunnleggende ingrediensene, og du er trygg.
Ingredienser (1 glass):
- 1 lime
- 8 mynteblader
- 2 ss rørsukker
- 40 ml hvit rom
- Limebrus (helst sukkerfritt)
- Isbiter
- Kutt av toppen og bunnen på limen, kutt deretter opp limen i 8 like store biter, og bruk 6 av bitene til drinken. Putt så myntebladene og rørsukkeret i glasset, og kvern sammen ingrediensene. Du kan bruke bakenden på for eksempel en visp dersom du ikke har en kverner.
- Legg isbitene i en plastpose og knus isen med en kjevle. Isen skal ha en slushete tilstand. Deretter fyller du glasset opp med is til 2/3 av glasset er dekket.
- Hell oppi rom, og bland godt sammen med en lang teskje.
- Fyll opp resten av glasset med is, og hell oppi limebrus til hele glasset er dekket med væske. Bruk teskjeen til å så vidt bringe væsken fra bunnen opp til toppen, men behold den gradiente fargen. Til slutt legger du litt is på toppen.
Oppskriftene er inspirert av Marianne Helgesen.