Hvem skal du ringe?

0

FireFilmtittel: Ghostbusters
Regi: Paul Feig
Skuespillere: Melissa McCarthy, Kristen Wiig, Kate McKinnon, Leslie Jones
Sjanger: Komedie/Sci-fi
Varighet: 117 min

Anmeldt av Rafael Motamayor

Det har vært mye blest rundt denne filmen allerede når filmen ble annonsert som en kvinnelige versjon av “Ghostbusters”. Først var det fordi det bare var kvinner i stedet for menn som i originalen, etter det ble det raseri fordi filmen ikke så skummelt ut. Nå er filmen ute og vi kan si at alle tok feil. Dette er ikke bare en verdig oppfølger til klassikeren fra 1984, den er så god at jeg vil se en oppfølger til denne versjonen!

Filmen følger ikke samme tidslinje som originalen. Dette er et univers hvor New York aldri har blitt angrepet av spøkelser før. I stedet følger vi Erin (Kristen Wiig), og Abby (Melissa McCarthy), to forskere som er latterliggjort fordi de sier at spøkelser er ekte. En dag finner de ut at spøkelser faktisk er ekte, og nå må de, sammen med Jillian (Kate McKinnon), og Patty (Leslie Jones) bli et team og redde New York fra spøkelser.

Handling i filmen er ikke den beste. Den følger mer eller mindre originalen på den måten. Det som er bra med filmen er kjemien mellom skuespillere. Regissør Paul Feig og Melissa McCarthy er allerede en “power-couple” når det gjelder komedier, først med “Bridesmaids” og i fjor med “Spy”. Filmen er utrolig morsom! De som forventet en skrekkfilm må huske at originalen ble laget av komikere som jobbet sammen i “Saturday Night Live”, det samme gjelder denne versjonen. Leslie Jones og Kate McKinnon får ikke gjør mye i filmen, men de får de beste replikkene.

Det som er problemet er at filmen prøver å ha et budskap. Karakteren til Erin ble mobbet hele livet fordi hun trodde på spøkelser, og filmen har et stort budskap om å tro på deg selv. Men det tar tid fra hovedhandling og fra vitser, så det er litt distraherende.

Ghostbusters er en verdig og åndelig oppfølger til originalen fra 1984, som gir en ny vri i fanging av spøkelser. Filmen beveger seg fort, og filmes to timers varighet føles som 30 minutter. Det er mange gode vitser og referanser til originalen.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.