Hva begeistrer deg?

0

Siden 2009 har studentpresten, UiS, StOr og SiS gått sammen for å dele ut en pris til en person eller forening. Tanken bak er å gi en belønning til de eller dem som bidrar til et pulserende og sosialt studentmiljø i byen. I 2015 var det Stavanger Studentliga som stakk av med seieren. Hvem blir den neste?

Tekst: Pernille Sivesind Thomsen. Foto: Arkiv.

Begeistringsprisen var et initiativ fra daværende studentprest, Stefan Emmerhoff, som mente det var for mye misnøye og dårlig stemning på UiS. Han ønsker å ha mer fokus på det positive som ble gjort, og fikk idéen etter å ha sett på Idrettsgallaen på tv.

For at en student, en organisasjon eller linjeforening skal klare å vinne prisen må de, på en unik måte, ha bidratt til engasjement, inkluderende fellesskap, mangfold, debatt, trivsel eller begeistring. Det skal være en belønning til de som skaper et særdeles godt studentmiljø.

Studentligaens gjennombrudd
I 2015 var det Studentligaen som stakk av med seieren for årets begeistringspris. De ble nominert av andre, men nominerte også seg selv.
– Vi så det som en mulighet til å bedre ligaen om vi vant, og vi hadde trua på det, forteller Henrik Parnemann fra Studentligaen.

«Vi har jobbet utrolig mye for studentmiljøet siden vi ble stiftet i februar, men også før stiftelsen har ligaen gjort mange studenter mer aktive og skapt mer samhold innad og på tvers av linjer og trinn», Henrik Parnemann, Studentligaen.

I februar 2016 ble ligaen en studentorganisasjon, og de var dermed kvalifisert til å bli nominert til prisen.
– Vi har jobbet utrolig mye for studentmiljøet siden vi ble stiftet i februar, men også før stiftelsen har ligaen gjort mange studenter mer aktive og skapt mer samhold innad og på tvers av linjer og trinn. Her skal lagledere og bidragsytere av de forskjellige lagene ha mye skryt! De er ekstremt viktige for at ligaen skal fortsette, forteller Parnemann.

Studentligaen er glade for seieren og pengene skal gå til å utvikle ligaen ytterligere.
– Planen og målet er å engasjere flere studenter. Vi ønsker å øke interessen for å se på kampene fra tribune også. Her er noen linjer veldig flinke og lager kaffe, vafler, pølser også videre. Noen lag lager sanger, spillerpresentasjoner og mål med sesongen for at deres «fans» skal kunne følge laget sitt. Det oppfordres at flere lag følger på! Legger Parnemann til.

Heder, ære og 20 000 kroner
Kriteriene for begeistringsprisen er at det først og fremst er ment for å løfte frem trivselsfaktoren i studentbyen, og er ikke en faglig pris. Prisen skal gå til en student, en studentorganisasjon eller linjeforening som på frivillig basis arbeider for og blant studenter. Vinneren får en pengepremie på 20 000 skattefrie kroner (10 000 kroner fra SiS, 10 000 kroner fra UiS) og en pokal formet som en ring av jern, for å speile begeistringen. De får også plakett utenfor under den store begeistringen som står utenfor Studentenes Hus.

Prisen deles ut for arbeidet som er gjort året i forveien av utdelingen, og den går videre til neste etter ett år.

Noe som begeistrer deg?
Kjenner en student eller en studentorganisasjon som du syns fortjener begeistringsprisen? Da kan du nominere disse til prisen som blir utdelt i 2017. De vil bli vurdert på grunnlag av hva de har gjort i 2016.

Tidligere vinnere av begeistringsprisen
2015:
Stavanger Studentliga
2014:
ION Racing
2013: Start UiS
2012: Daniel Hernandez Iniesta.
2011: Styret ved Tappetårnet.
2010: Simon Førland og Bjørn Harald Lye.
2009: Økonomistudentenes Forening (ØSF). Første vinnere!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.