Humorspalten: Jenter er ikke morsomme… Eller?

0

Aaah, er det ikke deilig å leve i en tidsera der vi fortsatt tenker at jenter ikke kan? Du tenker for deg selv «men hva, jeg har aldri sagt det?!», men tro meg, du har tenkt det.

Jenter skal være sminka, oppdressa i alt for trange kjoler slik at rumpa henger utfor, ta injeksjoner i diverse kroppsdeler og sitte på nattklubben i høye hæler og se tomt i veggen, eller ta en selfie der de lager trutmunnen enda større. Du er som leser kanskje uenig, men hvorfor i all verden er så mange jenter slik?

Jeg må ærlig innrømme at jeg selv har gått gjennom en slik periode i livet mitt, som de fleste andre pubertale jenter, men jeg kom meg heldigvis levende ut av den. Nå lever jeg det glade liv som relativt unormal islending med blått hår, og er kun én injeksjon rikere.

Den første vitsen jeg fortalte var en grovis som en alkoholisert onkel hadde lært meg. Jeg var tre år og gikk i barnehage, som de fleste andre barn på min alder. Jeg fortalte den med glede til alle de andre barna i barnehagen, uten at jeg skjønte den selv. «Mammaen min vil til himmelen, men det kan hun ikke», sa jeg lurt til barnehagetanten «Åå? Hvorfor kan hun ikke det da?» svarte hun forundret. «Fordi når jeg kom inn på rommet deres i går lå mamma i sengen og ropte – Gud, jeg kommer! Men hun kunne ikke fordi pappa lå på henne».

Mine foreldre ble kalt inn på et møte i barnehagen den samme dagen, og etterpå ble jeg fortalt at denne vitsen ikke var morsom, og at jeg aldri måtte fortelle den til noen. Heldigvis for dem, så flyttet vi til Norge kort tid etter. Siden jeg bare kunne vitsen på islandsk så slo den ikke så godt an hos ett norsk publikum, før jeg ble eldre og kunne oversette den.

Jeg har aldri vært av den sjenerte typen, noe som mine tidligere eskapader på reality-TV, midtsidepike i herreblad og toppløs «burgerbabe» på busskurreklame er levende bevis på. Det å kunne ta seg selv litt over gjennomsnittet uhøytidelig, og våge meg på stand-up scenen var ikke det største kakestykket å svelge. Og hei, for ett nydelig kakestykke det var!

«Hvorfor vil du det?», «hvordan tør du det?» og «tenk hvis ingen ler?» var tre setninger jeg fikk høre, etter jeg hadde tatt mot til meg og sendt en mail til Comedy Box om at jeg ville prøve meg. Hvis andre kan, så kan jeg også! Og som Pippi sier så fint: «Det har jeg aldri gjort før, så da kan jeg det helt sikkert».

Jeg gikk noen runder med meg selv og lurte på om janteloven skulle få vinne denne gangen, men etter å ha spyttet på den utallige ganger tidligere tenkte jeg at nå var det virkelig på tide å bruke den som dopapir og spyle den ned i do en gang for alle.

Jeg ble derimot litt tatt på sengen når jeg så hvor få jenter det er som driver med stand up her i byen, og lurte på hvor de var. Det finnes så utrolig mange morsomme jenter der ute, og jeg kjente jeg savnet dem så inderlig! Noe jeg fortsatt gjør. Vi jenter kan være våre verste fiender, og jeg føler det er en slags kamp mellom «You go girl!» og «hvem er det hun tror hun er?». Jeg velger å gå for det første alternativet.

Det har blitt en slags ny rus. Den kreative skriveprosessen som består av søvnløse netter, og så mange dårlige vitser at du får vondt i magen av å se i papirkurven min. De fantastiske menneskene i miljøet og alle de gode, og ofte teite, samtalene. Det å kunne stå foran 100 mennesker i en klam kjeller og høre latteren rulle i rommet, og ikke minst bedugget sang og dans etter en bra kveld, er fantastisk. Hvem er det jeg tror jeg er? En tidligere rakkerunge som gikk gjennom en jævlig pubertet for så å hemningsløst blotte meg for det norske folk, eller en jente som er morsom? Ja, takk begge deler!

humorspaltenHumorspalten er det «The Comedy Box»-produsent, Chi Ton, som har ansvaret for. Hun gir komikere i Stavanger og omegn en mulighet til å si det de har på hjertet rundt humor og stand up, noen ganger på norsk og noen ganger på engelsk. Denne utgaven er skrevet av Sunna Ingudottir.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.