Hugh Jackman med fantastisk farvel

0

Film: Logan: The Wolverine

Regi: James Mangold

Skuespillere: Hugh Jackman, Patrick Stewart, Dafne Keen og Boyd Holbrook

Sjanger: Actiondrama

Manus: Scott Frank, James Mangold og Michael Green

Varighet: 2t 17 min

Anmeldt av: Andres Haugen Vikhagen

Etter 17 år gir nå Hugh Jackman seg i rollen som superhelten Wolverine. Mannen som er den eneste som har spilt i alle X-Men filmene som har blitt utgitt har i en lengre periode sagt at «Logan: The Wolverine», den niende filmen i X-Men universet, er hans siste som den ikoniske superhelten. Etter så mange år i rollen fortjener karakteren, og Jackman Selv, en verdig avslutning, og «Logan: The Wolverine» er en så verdig avslutning som det er mulig å få.

I en litt dystopisk fremtid jobber Logan (Hugh Jackman) som limousinsjåfør ved den mexicanske grensen. Han sliter med så vel med indre som ytre demoner, med mye alkohol og krefter som ikke er det de en gang var.  Sammen med albinomutanten Caliban (Stephen Merchant) passer Logan på den aldrende, slitne og syke Professor X (Patrick Stewart), i en verden der antallet mutanter synker kraftig og ingen nye blir født. Når den unge jenta Laura (Dafne Keen), med et kobbel av skurker i hælene, en dag krysser vei med de tre mutantene må de legge ut på en episk biltur for å redde den unge jenta og fremtiden for alle mutanter.

Det som gjør «Logan: The Wolverine» til en så god film er at den er annerledes fra de mange andre superhelt-filmene som lages. I likhet med «Deadpool» har også denne filmen, den første i X-Men universet, fått aldersgrense 15 år. Med andre ord så er filmen mye mer grafisk enn sine forgjengere, og jeg skal ikke juge, det er ekstremt deilig å endelig se hvilke skader de ikoniske adamantium klørne gjør. Sammen med denne med denne nye, og høyst velkomne, volden er dette en virkelig god actionfilm. Slåssingen er fabelaktig koreografert, og med den slitne settingen og karakterene er dette en fantastisk røff og visuelt annerledes superhelt-film enn det man er vant til å se.

Hugh Jackman gjør kanskje sin beste skuespillerprestasjon noen sinne og portretterer en aldrende Logan på en nydelig måte. Også Patrick Stewart i rollen som en gammel, sliten og syk Professor X gjør en vidunderlig jobb. Det er også verdt å nevne at Dafne Keen, i rollen som Laura, gjør en kjempejobb i å vise at denne lille jenta burde ingen kødde med, for da mister man både lemmer og livet. Med andre or så er dette en velspilt film. Den klarer, selv om det er en actionfilm, å ha fantastisk gode karakterskildringer og karakterprogresjon. Dette fører til at man både blir investert i historien så vel som i karakterene, og hele filmopplevelsen blir løftet til nye høyder.

Regissør James Mangold har gjort en strålende jobb med «Logan: The Wolverine». Dette er en superhelt-film som bryter med sjangerstereotyper og som gir oss et verdig farvel med Hugh Jackman i rollen som en av de mest ikoniske superheltene vi har. Det er ikke annet å si enn at «Logan: The Wolverine» er noe av det aller beste vi har fått servert fra Marvel og X-Men universet.

Terningkast: B

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.