En helt unødvendig film

0

Terningkast to 2Film: Ben-Hur
Regi
: Timur Bekmambetov 
Skuespillere: Jack Huston, Toby Kebbell, Morgan Freeman
Sjanger: Drama / Historisk film 
Varighet: 124 min

Anmeldt av Rafael Motamayor

Hollywood er for tiden forelsket i det å lage gamle filmer på nytt. Først laget de oppfølgere til gamle filmer som «Jurassic World» og «Star Wars». Nå lager de akkurat de samme filmene bare med nye og moderne skuespillere, som med «Ghostbusters», «The Magnificent Seven», og «Ben-Hur». Noen av disse kan være gode filmer, som «Star Wars», eller filmadaptasjonen av TV-serien «21 Jump Street». Men vanligvis er ikke disse filmene gode nok til å kunne gi en god begrunnelse for sin eksistens.

Jack Huston spiller Judah Ben-Hur, en jødisk fyrste som blir forrådt av sin romerske adoptivbror, Messala (Toby Kebbell). Ben-Hur blir satt i slaveri og sverger på å ta hevn, som tar form av et vognløp. På veien møter Ben-Hur Jesus og lærer en ting eller to om å elske ens manns fiender.

Filmen er selvfølgelig basert på «Ben-Hur» fra 1959, som selv er basert på «Ben-Hur» fra 1925, men som var så mye bedre enn originalen at den holdt rekorden for flest Oscar-priser i 38 år. Filmen fra 1959 er en klassiker som selv i dag imponerer med sine visuelle effekter og episke historie. Dessverre måtte regissøren, Timur Bekmambetov kutte filmen fra den originale 212 minutter til bare 124. Dette betyr at historien skal mangle lengre scener som gir motivasjon til karakterene.

På tross av dårlige forventinger, er «Ben-Hur» en ganske underholdende film i begynnelsen. Filmen får publikum til å bry seg om Messala, og nå er han mer enn bare en drittsekk. Dessverre er resten av filmen skuffende. Actionsekvensene kan være spennende for en del av publikum, og en kampscene i en båt er faktisk litt imponerende. Men regissøren filmet scenene på en slik måte at kameraet beveger seg veldig mye og gjør det vanskelig å følge action. Dette er spesielt på den ikoniske scenen med vognløpet. Og uten actionsekvenser er filmen ganske tynn og mangler motivasjon. Man bryr seg ikke om hva skjer på skjermen. Filmen har en av de verste avslutningene jeg har sett i det siste.

Leter du etter en god og vellaget film? Da er ikke Ben-Hur noe for deg. Men hvis du bare vil sitte i kinosalen og se hva som helst, kan Ben-Hur være en spennende, men veldig ujevn film.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.