Have no fear – «vinspalten» is here! 

0

Det skal ærlig innrømmes at denne spalten ofte tar for seg de sprudlende og blonde, hvor de røde ikke har fått den samme oppmerksomhet og omtanke. Det skal herved rettferdiggjøres med to hele flasker rødvin som begge kommer fra Syden. Disse «signorinaene» ble jeg tipset om og fulgte magefølelsen på det, spenningen har jo økt frem til nå. 

Så vi setter i gang! 

 

Finca Villacreces Pruno 2015 

Hvit etikett med litt rødfarge, må jo være rødvin tenkte jeg ved første øyekast. Spennende virket jo dette å være. Fra Castilla y León i Ribera del Duero i Spania pleier det jo å komme masse digge godsaker. Ikke nok med det, så er dette en blend på to druetyper og fått lagring på franske eikefat og ståltanker. Jeg er smigret og håper Finca Villacreces har laget noe godt til oss. 

Pris: 130,90 kroner. (Denne vintesten ble utført før de siste prisjusteringene på vinmonopolet. Korrekt pris er nå 169,90 kroner) 

Druer: Cabernet Sauvignon 10%, Tempranillo (Tinto del Pais) 90%. 

Farge & lukt: Har en dyp rød-lilla farge. Dufter mørke bær i en retning av solbær, urter og vanilje. Preg av eik, som minner meg om en nyoppusset kjeller.  

Smak: Fyldig, fast og fin med fine integrerte tanniner (bitterhet). Saftige og mørke bær på smak med god lengde, følges av litt urter og hint av vanilje her også.  

Konklusjon: Kjempefyldig og koselig kropp som er stram og fast. Skikkelig myk og deilig munnfølelse. God valuta for pengene. Altså en rødvin til et stevnemøte, peiskos og middag med rødt og vilt kjøtt. Ganske sexy. 

Karakter: A 

 

Meloso Tempranillo Joven 2015 

Ugler, blomster og hjerter på en vinflaske? Ja hvorfor ikke! Kanskje ikke en flaske jeg ville ha gitt til min onkel som gave, men vi må huske at det er det indre som teller. For igjen er det Castilla y León i Ribera del Duero i Spania. Selv om det er kun en druetype her, så er det jo kanskje den kuleste Spania har i sin rødvinsproduksjon, denne produsert av Bodega J. Viñas.  

Pris: 129,90 kroner. 

Druer: Tempranillo 100%. 

Farge & lukt: Mørk rød farge med nyanser av lilla og rosa. Dufter mørke skogsbær, urter og krydder hvorav jeg plukker opp anis, lakris og pepper.  

Smak: Smaker modne mørke bær. Jeg finner blåbær med urter og krydder. Det dukker opp lakris og pepper. God lengde, faste og stramme tanniner (bitterhet), en fyldig og litt bløt kropp.  

Konklusjon: En kompleks vin som gir mye for pengene. Tøft krydret stil med kraft og futt, denne hadde vært digg med rike retter som viltgryte eller grillmat. Ganske heftig rødvin som forteller oss at vi må ikke alltid dømme på utseendet. 

Karakter:  A 

SaveSave

SaveSave

SaveSave

 

SaveSave

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.