Har du prøvd?: Nysgjerrighet

0

Nysgjerrighet er bra. 

Nysgjerrighet fører til noe nytt. Som fører til nye erfaringer, som igjen fører til et innholdsrikt liv. Vi har mye å lære av hverandre og trenger du inspirasjon til å prøve noe nytt er dette spalten for deg. 

Du er vel innerst inne litt nysgjerrig på hva som kan stå? 

 

En helt ny hobby 

Ordet hobby er ikke alltid like lett å forstå seg på. Et såpass åpent begrep fører til ulike tolkninger og oppfattelser av hva en hobby er og ikke er. Hvis noen spør meg hva hobbyene mine er klarer jeg aldri helt å bestemme meg for hva jeg skal svare og begynner å lure på hva mine hobbyer egentlig er. 

Men det er faktisk veldig enkelt. I løpet av et døgn bruker man tid på nødvendige ting som for eksempel jobb, soving og spising. Den tiden som er til overs disponerer man som man selv vil. Hobbyene dine er aktiviteter du gjør for din egen del fordi du liker det. Noen gjør veldig mye forskjellig og har derfor mange hobbyer, mens andre holder seg til færre. Med den økende teknologien blir stadig flere av hobbyene tatt i bruk på samme plattform, og da kan det være lett å holde seg til de samme gamle hobbyene. Husk å teste ut andre hobbyer også, det finnes nemlig et hav av dem. 

Små avbrekk 

I en travel hverdag fylt med blant annet skole, lekser og jobb er det mye fokus på å prestere. Det er nødvendig med pauser fra dette fokuset og hobbyer kan gi et klart skille mellom når man arbeider og de små avbrekkene man trenger for å kunne fortsette arbeidet. I likhet med livssituasjonen, vil man forandre seg gjennom hele livet. Derfor bør man også utforske nye hobbyer som kan passe seg og sin livssituasjon akkurat nå. I mitt tilfelle trengte jeg en hobby som var lett tilgjengelig og ikke krevde mye av meg som en pause fra stress. Jeg begynte derfor med fargelegging. Jeg trengte også en hobby som ga meg energi og som kunne være en del av treningen, og fant ut at jeg ville teste ut volleyball. Det kan virke litt skummelt å begi seg ut på noe helt nytt i starten hvis man ikke har noe erfaring, men tenk at det ikke skal handle om prestasjon. Det skal jo handle om avbrekk og det positivt utbytte du får ut av aktiviteten. 

 

Bli kjent med likesinnede 

Når man først har funnet en eller flere nye hobbyer man trives med kan man alltid finne andre som deler de samme interessene. Det er noe spesielt med å bli kjent med folk gjennom en felles lidenskap. Ved å kombinere hobbyene med sosiale settinger får du andre synspunkter og vinklinger og man kan hjelpe hverandre til å bli bedre. Det kommer selvfølgelig litt an på hobbyen også, men hobbyer som kanskje i utgangspunktet ikke er så sosiale som for eksempel å se på film eller lese bøker kan bli sosiale ved at man finner andre med samme interessen og møtes for å diskutere det man har sett eller lest. En god start kan ofte være å la noen man kjenner ta deg med på en av sine hobbyer hvis du er litt nysgjerrig. Spør en som elsker å gå på konsert, quiz, museum eller å surfe om du kan være med en gang så får du testet ut om det er noe for deg i trygge omgivelser.     

 

Du vil kjenne deg selv bedre 

Hvis du tenker at du selv vet hva du liker og ikke liker vil jeg påstå at du tar feil. Jeg mener at man ikke kan vite noe som helst før man har prøvd. Og på en annen side opplever jeg også at mange kan tenke lenge på en hobby de har lyst til å teste ut, men når de endelig får somlet seg til å prøve det ut finne man ut at det ikke var noe særlig likevel. Ikke bruk masse tid på å tenke på at du har lyst til å prøve ut noe nytt. Bare gjør det, og passer den ikke deg går du videre og ser etter noe annet givende. Det er i bunn og grunn nysgjerrigheten din som setter grensene her. Om det så er frimerkesamling, strikking, hester, maling, fotografering, sport, trening, lesing, musikk, modellbygging eller friluftsliv er det viktigste å utforske alt som ligger foran” for deg. Utforsk nye hobbyer, og du vil utforske din egen personlighet og innse at du kanskje liker noe du aldri i verden ville trodd at du kunne likt. 

 

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.