Gruvearbeiderne tapte streiken, men vant publikum

0
Stig Håvard Dirdal billy elliot sandnes kulturhus

Det var høy gåsehudfaktor under kveldens forestilling av Billy Elliot på Sandnes kulturhus. Selv med en litt dyster handling om vanskelige tider i kullgruveområdene i England i 1984 var musikalen en fest fra start til slutt.

Scenelyset går på, og vi blir dratt inn i en verden av kaos og depresjon midt under gruvestreiken og det harde livet etter krigen i England. Samtidig gjør historien om Billy og Michael at vi kan drømme oss bort, og tenker at det enda finnes håp for de som ønsker å gjøre noe annerledes i arbeidersamfunnet.

Sandnes kulturhus har virkelig ikke spart på noen ting. Vi får bevegende rekvisitter, et fantastisk ensemble og band, flott lysshow, og om ikke det var nok, får vi til og med se Billy fly over scenen.

Foto: Stig Håvard Dirdal/Sandnes Kulturhus

I programmet kunne vi lese om en lang og tung vei fram mot resultatet. Det å finne et barn som ikke bare kan synge og spille en rolle, men som i tillegg er et stort talent i ballett er ikke lett. Vanlig audition fungerte ikke, så Sandnes kulturhus bestemte seg for å etablere en Billy Elliot-skole i Oslo. Etter hvert fikk de valgt ut fire gutter som de mente kunne klare rollene som Billy og Michael.

Etter å ha sett musikalen vil nok ingen være i tvil om at de klarte seg mer enn godt nok. De utallige timene som har gått til øving på dette har virkelig vært verdt det. Vi får se barn som er gode til absolutt alt de gjør på scenen, og det er ikke lite.

Det er ikke bare Billy og Michael som gjør en strålende jobb. Resten av rollene gjør selvfølgelig også det. Det er kanskje litt uvanlig å trekke fram ensemblet på slike ting, men det vil jeg gjøre her. Vanskelige danser gjennomføres med stor synkronitet, samtidig som det skal synges mange ulike stemmer. Det er imponerende!

Publikum er storfornøyde. Responsen er veldig god både i latter og klapping. Både unge og gamle har stor glede av denne musikalen.

Forestillingen ble avsluttet med et heidundrende steppenummer med hele ensemblet som ble mottatt med stående applaus fra publikum. Alt i alt en fantastisk opplevelse som du helt klart burde få med deg nå mens du har sjansen.

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.